• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

VİZE BELEDİYESİ İLÇEDE YENİ SU KAYNAĞI BULDU

22/10/2021

VİZE BELEDİYESİ İLÇEDE YENİ SU KAYNAĞI BULDU

     İlçemiz Belediyesi tarafından Mehmet Akif Mahallemizde Asmakayalar mevkiinde yapılan sondaj çalışması ile yeni su kaynağı bulundu.
     İlçemizde özellikle geçtiğimiz yaz yaşanan kuraklık nedeniyle kısa süreli de olsa kendini göstermeye başlayan su sıkıntısının giderilmesi amacıyla harekete geçen Vize Belediyesi yeni su kaynağı buldu. Mehmet Akif Mahallesi Asmakayalar mevkiinde kireç taşı içine sondaj çalışması yapan belediye ekipleri, 10 ile 80 metrede suya ulaştılar.
     Sondaj çalışmaları ile ilgili gazetemize açıklamada bulunan Belediye Başkanı Ercan Özalp, “Dünya genelinde ve Türkiye’de hat safhada su sıkıntısı yaşanıyor. İlçemizde de yaşanan su sıkıntısı dolayısıyla yoğun çalışmalar gerçekleştirdik. Debisi 20 litre olan bir kaynağı içme suyu şebekemize katacağız.  Mevcut su kaynağına ek kaynak verilerek kurak geçen dönemlerde yaşanması muhtemel su sıkıntısı böylelikle giderilebilecek. Belediye olarak yoğun çalışmalarımız devam etmektedir. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Lütfen su israfından kaçınalım, suyumuzu idareli kullanalım ve gelecek nesillerimize de sağlıklı su kaynakları bırakalım” dedi.- Nihat Demirel

 

299 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351
NECDET TEZCAN