• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

VALİ BİLGİN’DEN GENİŞ KAPSAMLI VİZE ZİYARETİ

22/10/2021

VALİ BİLGİN’DEN GENİŞ KAPSAMLI VİZE ZİYARETİ

     Kırklareli Valisi Osman Bilgin, 14 Ekim 2021 günü ilçemize gelerek bir diz ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretinde ilçe merkezi ve köylerini dolaşan Vali Bilgin devam eden projeleri yerinde inceledi.
     Vali Osman Bilgin’in Vize ziyaretindeki ilk durağı Albay Nuri Conker Kışlası oldu. Kışla Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile hayırsever Aykut, Zemzeme ve Mehmet Denkdemir kardeşler tarafından kışla içerisinde yaptırılan  “Denkdemir Şehitler Camii” gezerek incelemelerde bulunarak devam eden çevre düzenlemesi çalışmaları ile ilgili bilgiler aldı.
VİZE METAL OKUL İNŞAATI ZİYARETİ
     Camii incelemesinin ardından ilçe merkezine geçen Vali Osman Bilgin, burada yeni ve modern binası ile mesleki eğitim alanında hizmet vermek üzere yapımına başlanan 18 Derslikli Vize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (VİZE METAL)  binasını dolaştı. Devam eden inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen ve yetkililerden bilgi alan Vali Bilgin, inşaatının tamamlanması ve okulun eğitim öğretime açılmasının önemine işaret etti.
MÜSELLİM KÖYÜ AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİ ZİYARETİ
     Vize ilçe merkezindeki incelemelerin ardından Müsellim köyüne geçen Vali Osman Bilgin ve beraberindekiler, sınır ötesi iş birliği kapsamında yapımı devam eden projeyi inceledi. Türkiye –Bulgaristan Avrupa Birliği projesi ile Vize Müsellim Köyünde İl Özel İdaresi ve Bulgaristan’ın Tsarevo Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında; sürdürülebilir turizmin geliştirilmesi, kültür ve doğa turizminin artırılması ve sınır ötesi işbirliği güçlendirilmesi amacıyla uygulamaya konulan proje alanını dolaşarak bilgiler aldı.
     Tamamı Avrupa Birliği hibesi ile gerçekleştirilecek proje ile Vize Müsellim Köyünde çevre düzenlemesi, oyun parkı ve gelen turistlerimiz için grup oturma alanları ile ilimizin en büyük survivor parkı kurulacak. Ayrıca proje kapsamında ziyaretçilerin Sultanlar Yolu güzergâhında olan köyü ve bölgeyi gezmeleri için ücretsiz akıllı bisiklet hizmeti verilecek.
KÖMÜRKÖY GÜNEŞ ERERJİSİ SANTRALİ ZİYARETİ
     Müsellim köyündeki incelemeler sonrası Kömürköy köyüne geçen Vali Osman Bilgin, Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığının önlenmesi için başlatılan ve büyük bir kararlılıkla sürdürülen milli enerji hamlesi kapsamında; yenilenebilir ve çevreci enerji konsepti ile İl Özel İdaremiz tarafından ilimiz köylerinin içme suyu elektrik maliyetinin karşılanması amacıyla uygulamaya konulan proje ile Vize İlçesi Kömürköy Köyümüzde yapımına başlanan Güneş Enerjisi Santralinde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Vali Bilgin, Vize İlçemize bağlı Kömürköy Köyünde gerçekleştirdiği incelemeler sonrası köy sakinleri ile bir araya geldi. Köy halkımız ile hasbihal ederek, isteklerini dinledi.
SÜTİŞ ÇİFTLİĞİNE VE ÇİLEK DİYARINA ZİYARET
     Vali Bilgin, ilçemize bağlı köy ziyaretlerine ülkemizin sektöründe öncü firmalarından olan ve Vize ilçemiz Soğucak Köyünde kurdukları çiftliklerinde süt ve süt ürünleri alanında üretimlerine devam eden SÜTİŞ Üretim Çiftliği’ ni gezerek devam etti. Firma yetkililerinden üretim ve faaliyetleri hakkında bilgiler alan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, ardından son ziyaretini Çilek Diyarına yaptı. İlçemizde kurduğu aile işletmesinde topraksız tarım sistemi ile çilek üretimi yapan Aşıkkutlu Çilek Diyarı Tesisini gezerek, işletme yetkililerinden üretim yöntemi ve aşamaları hakkında bilgiler alan Vali Bilgin daha sonra ilçemizden ayrıldı.
     Valimiz Sayın Osman Bilgin’in Vize’de gerçekleştirdiği ziyaret ve incelemelerde Vize Kaymakamı Elif Canan Tuncer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Kuşoğlu ve Kamu Kurum ve Kuruluş yetkilileri hazır bulundular.- Nihat Demirel (Valilik)
 
177 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
NECDET TEZCAN