• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

TARİHİ ESERLERİN 3D MAKET İLE FOTOĞRAFLARININ YER ALDIĞI SERGİ AÇILDI

08/10/2021

TARİHİ ESERLERİN 3D MAKET İLE FOTOĞRAFLARININ YER ALDIĞI SERGİ AÇILDI

     Kısa süre önce Avrupa Birliğinin desteği ve Bulgaristan- Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı çerçevesinde yenilenen eski Pratik Kız Sanat Okulu binası tarihi eserlerin yer aldığı 3D maket ve fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor.
     Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen sergi 6 Ekim 2021 Çarşamba günü eski Kız Sanat Okulu binasında açıldı. Saat 11.00’de düzenlenen sergi açılışına ilçemiz Kaymakamı Elif Canan Tuncer ile birlikte Kültür ve Turizm İl Müdürü Veli Şen, İlçe Eğitim Müdürlü Recep Akdemir, Kırklareli İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Fikret Macit, Kırklareli Müze Müdürü Süheyla Murat ve Vize’nin Atatürk Ortaokulu öğrencileri katıldı.
     Sınır ötesi işbirliği programı çerçevesinde Haskovo Bölgesel Tarih Müzesi ve Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Kültürel Hazine Evi’ adlı ‘Kırklareli – Haskovo Sınır Ötesi Ortak Kültürel ve Tarih Mirasımız’ Fotoğraf Sergisi ve ‘Taş Yapıların Hafızası’ 3D maket sergisi ziyaretçilerini bekliyor. Kırklareli ve Haskovo illerini kapsayan tarihi ve kültürel mekânların tanıtımı amaçlayan sergide, Kırklareli ve Haskovo illerinde yer alan 20 önemli tarihi ve arkeolojik alanın 3D maketi yapılmış, alanların en görkemli dönemlerdeki halleri sergileniyor. Ayrıca, fotoğraf çalışmalarıyla da alanların mevcut günümüzdeki durumunu gösteren fotoğraflara yer veriliyor.
     Sergi çalışmalarıyla birlikte proje amaçları doğrultusunda üç dilde ve arttırılmış gerçeklik içeren tanıtım kataloğu da hazırlandı. Sergi ziyaretçileri cep telefonları ile katalogda bulunan fotoğrafları üç boyutlu olarak inceleyebiliyor ve bilgiler alabiliyor.
     Vize’de Cuma ve Cumartesi günleri de açık olacak olan sergi, 11- 17 Ekim 2021 tarihleri arasında Lüleburgaz ilçesinde Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi Belediye Meclis Toplantı Salonunda yeniden açılacak. Sergi daha sonra 19- 24 Ekim 2021 tarihlerinde Pınarhisar ilçe merkezinde belediye sanat ve kültür merkezinde ve 26 Ekim – 2 Kasım 2021 tarihlerinde ise Kırklareli merkez Halk Kütüphanesi binasında açılacak.- Nihat Demirel 
677 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
NECDET TEZCAN