• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Milli Eğitim Müdürlüğü, Proje Tanıtım toplantısı düzenledi

01/10/2021

Milli Eğitim Müdürlüğü, Proje Tanıtım toplantısı düzenledi

     2021-2022 Eğitim Öğretim yılında Vize Kaymakamlığı ile Vize İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü birlikteliğinde gerçekleştirilmekte olan projelerin tanıtım toplantısı düzenlendi.
     İlçemiz Kaymakamı Elif Canan Tuncer başkanlığında, 27 Eylül 2021 Pazartesi günü saat 14.00’te Namık Kemal Ortaokulu toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, “1 İlçe 15 Proje” etkinliği kapsamında bu eğitim öğretim yılı içerisinde uygulanacak olan 15 proje katılımcılara tanıtıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde İlçemiz okullarında görev yapan gönüllü idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerden oluşan proje ekibiyle gerçekleştirilecek olan proje ve etkinliklerle ilgili tanıtım sunumları proje öğretmenleri tarafından verildi.
     Tanıtımların ardından kürsüye gelen Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir, benzer projelerin daha önceden görev yaptığı Didim ilçesinde uygulandığını ve öğrencilerin başarılarını arttırdığını grafiklerle göstererek toplantıya katılanları bilgilendirdi.
     Tanıtım toplantısında son olarak ilçe kürsüye gelen Kaymakamı Elif Canan Tuncer, projelerin öğrencilerin gelişimine katkıda bulunacağına inandığı belirterek her türlü desteği sağlayacaklarını dile getirdi. 
 
UYGULANACAK PROJELER
1) Boyama Kitabı
Vize’nin tarihi ve turistik yerlerini öğrencilerimize tanıtmak amacıyla “ Renkler Vizeyi Anlatıyor” adıyla gerçekleştirip Türkiye geneline göndermeyi planladığımız boyama kitabı projemiz ile Vize’nin tarihi ve turistik yerlerini tanıtmayı planlamaktayız. Bu maksatla gerçekleştirmeyi planladığımız boyama kitabı Türkiye genelinde 957 ilçe ve 81 ile dağıtımının yapılması planlanmaktadır.
  2) Küçük Adımlarla Büyük Hedeflere
‘Her çocuk vazgeçilmezdir.’ ilkesinden hareketle eğitim-öğretim ortamında karşılaşılan sorunları bireye özgü olarak saptayıp yine bireye özgü olarak çözümleyebilmeyi amaçlıyoruz.  Projemizde tıptaki koruyucu hekimliği temel almaktayız. Henüz sorunlar ortaya çıkmadan öngörülen sorunları çözmeyi hedefliyoruz. Küçük adımlar ilkesi ile öğrenme ortamında süreklilik amaçlıyoruz.
3) e Twinnig, Erasmus  ve Avrupa Birliği Projeleri
Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullarla iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak kısacası Avrupa’daki son zamanların en popüler öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için eTwinnig projeleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz.
Çok farklı kültürlerin oluşturduğu Avrupa Birliği’nde kültürler arası diyaloğun geliştirilmesine, öğrencilerimizin farklı kültürel ortamlarla tanışmasına katkı sağlamak, gelişen teknoloji ve bunları öğrenme metotlarına dair bilgi edinilmesine katkıda bulunmak gibi amaçlarla ilçemizde Avrupa Birliği projelerine katılımı artırmak için gönüllü öğretmenlerle oluşturduğumuz proje grubumuz ile AB   projelerine başvuru ve kabul sayısını artırmak hedefiyle çalışmalar yapmayı planlıyoruz.
4) STEM, Kodlama, Bilim Şenliği Projesi
Fen, teknoloji, mühendislik ve matematikteki teorik bilgiyi uygulamak, ürüne ve yenilikçi buluşlara dönüştürmek, çocuklarımızın kendini keşfetmesini destelemek, dersleri ezber sisteminden çıkarıp bilgileri gerçek yaşamda uygulanabilir hale getirmek amacıyla öğretmen ve veli işbirliği çerçevesinde gerçekleştirmeyi düşündüğümüz bir bilim şenliği planlıyoruz. Şenlik kapsamında okullarımızın stantlarında öğrencilerimizin çalışmalarını sergilemeyi hedeflemekteyiz.
5) 4006 TÜBİTAK Projesi
TÜBİTAK Bilim Fuarları çağrı programı, 5 - 12. sınıf öğrencilerinin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri ve eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam sunan Bilim Fuarlarına destek verilmesini amaçlamaktadır. 4006 – TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı ile hedeflenen genel amaçlar edilerek hazırlanmış projelerden oluşan ve yukarıda belirtilen amaçlar çerçevesinde düzenlenen proje sergileri 4006 - TÜBİTAK Bilim Fuarları kapsamında yer alabilir.
6) Kariyer Günleri
Öğrencilerimizin gelecek ve kariyer planlamaları yapmalarına destek olmak, onlara uygun bakış açıları kazandırmak, kişisel gelişim süreçlerine katkıda bulunarak günümüzün gözde mesleklerini tanıtmak amacıyla alanında uzman kişilerle toplantılar, seminerler gerçekleştirmeyi planlıyoruz.
 
7) Her Çocuk Engeli Aşar
Özel Eğitim Sınıfı öğrencilerinin toplumsal yaşam içinde varlık göstermesi ve sosyalleşmeleri hedeflenmektedir.
Otizm spektrum bozukluğuna yönelik herhangi bir medikal tedavi yoktur. Tek tedavisi eğitimdir. Otizmli bireylerin tekrarlı rutin hareketlerini söndürmede üzerinde çalıştığımız hobilerin etkili olmasını hedefliyoruz. Bu amaçla ilçemiz okullarında kayıtlı olan öğrencilerimizden otizmli bireylere ulaşarak onlara fotoğrafçılık,  yaratıcı drama, kodlama, resim, müzik ve dans gibi hobiler edindirmeyi planlıyoruz.
8) VİZE OKUYOR. FİDANLAR HAYAT BULUYOR
Projesi kapsamında il genelindeki tüm okullarda öğrenim gören öğrenciler, öğretmenler, personel ve veliler kitap okuyor. Öğrenciler proje sonunda okudukları her 5 kitap için 1 ağaç fidanı dikerek doğaya can verecek.
9) İyilik Defteri
İyilik hiçbir karşılık beklemeden yapılan yardım demektir. İyilik, suya atılan taşın yaydığı dalga gibi halka halka genişler ve herkesi içine alır. Bu düşünceden yola çıkarak ilçemiz 4. Sınıf öğrencileri ile ‘İyilik Defteri' adlı projemizi gerçekleştirmeyi planlıyoruz.
11) Öğretmenin Gözünden Sakin Şehir Vize
İlçemizde bulunan tüm öğretmenlerin katılım gösterebileceği ‘Sakin Şehir Vize’ temalı fotoğraf yarışması ile ilçemizin doğal ve tarihi güzelliklerini öğretmenlerimizin objektiflerinden sergilemeyi düşünüyoruz.
12) Vize için Bir Hayalim Var
Öğrencilerimizden kendi hayal güçlerini kullanarak Vize’de hayatı kolaylaştıran özgün bir projeler gerçekleştirmeyi planlıyoruz.
13) Kucaklaşma
Teknoloji bağımlılığıyla mücadele etmek, öğrencilerimizi teknoloji bağımlılığından uzaklaştırmak, öğrencilerimizin sanal değil gerçek iletişim kurmalarını teşvik etmek amacıyla aileleri, akrabaları ve yaşlılarla vakit geçiren öğrencilerimizi ödüllendirmeyi planlıyoruz.
14) Örnek Öğrenci
Devamsızlığı ve disiplin cezası bulunmayan, okullarında örnek davranışlar sergileyen öğrencilerimizi ödüllendirme ve örnek öğrenci olmaya teşvik etme projesi kapsamında öğrencilerimizin tercihleri doğrultusunda çeşitli geziler düzenlemeyi planlıyoruz.
15) Münazara
Ortaöğretim öğrencilerimiz arasında etkili iletişim kurma, sosyal becerileri geliştirme, fikirlerini savunabilme, özgüven kazanma gibi amaçlarla münazara yarışması tertip edip kazanan öğrencilerimizin ödüllendirilmesi planlanmaktadır.- Nihat Demirel
391 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
NECDET TEZCAN