• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Nova Plastik Sahibi Zeynep Zeren Yılmaz Yücel ile Burs Öğrencisi konulu röportaj

17/09/2021

Nova Plastik Sahibi Zeynep Zeren Yılmaz Yücel ile Burs Öğrencisi konulu röportaj

     Gazetemiz Muhabiri Sevil Demirel, ilçemiz İstanbul yolu çıkışında bulunan Nova Plastik Fabrikasının sahibi Zeynep Zeren Yılmaz Yücel ile son 4 yıldır Mühendislik okuyan gençlere verilen burslarla ilgili bir röportaj gerçekleştirdi. 
 
Soru: Nova Plastik firmasından bahseder misiniz
Cevap: Babam merhum Ahmet Şeref Yılmaz tarafından 1988 yılında kurulmuş olan Nova Plastik Firması, 33 yıllık üretim deneyimiyle banyo ve mutfak malzemeleri sektöründeki en önemli firmalardan biridir. İstanbul’da küçük bir imalathanede başlayan üretimimiz 2006 yılından beri Vize’de 6000 metrekare kapalı alana kurulu modern fabrikamız ile üretime devam etmektedir. Nova bugün 250 çalışanı ile son teknolojileri kullanarak uluslararası standartlarda üretim yapmaktadır. Fabrikamızda sifon, rezervuar ve rezervuar iç takım gruplarında ayda 1,000.000 adet mamul üretilmektedir.
Soru: Türkiye dışına satışınız var mı?
Cevap: Yüksek kalitemiz ile dünya markalarıyla yarışmaktayız. Ürünlerimizi Mısır, Ukrayna, Rusya, Irak ve Özbekistan başta olmak üzere 56 ülkeye ihraç etmekteyiz. Birçok ülkede sıhhi tesisat sektöründe akla gelen ilk firmayız. Yıllardır çok önem verdiğimiz kalite standartlarımız ve bayilerimizle olan müspet ilişkilerimiz sayesinde aranan bir marka olduk. Bu sayede ülkemize yurtdışından döviz kazandırıyor ve bu zor günlerde ekonomimize destek sağlıyoruz.
Soru: Nova Plastik firması olarak üretim dışında toplumsal ve çevresel projelerde de yer almaktasınız. Bunlardan bahseder misiniz
Cevap: Kaliteli üretim yapmak ve ülkemize döviz kazandırmak ana faaliyetimiz olmakla beraber içinde bulunduğumuz topluma katkıda bulunmayı da amaç olarak benimsemiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü bize ışık tutmaktadır “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır”. Hem ekonomik hem de çevresel açıdan sahip olduğumuz kaynaklar her geçen gün azalmaktadır. Bu zor günleri daha çok çalışarak daha çok üreterek ama aynı zamanda çevremize ve doğal kaynaklarımıza sahip çıkarak aşabiliriz. Çevresel duyarlılığı çok yüksek bir firma olan Nova Plastik her sene ağaçlandırma faaliyetleri düzenlemekte, doğal yaşam derneklerine bağış yapmaktadır. Vize’nin doğal kaynaklarının korunması konusunda da aktif görev üstlenmektedir.
Soru: Çevresel duyarlılığın yanı sıra eğitim konusunda da destekleriniz oluyor. Bunlardan bahseder misiniz
Cevap: Muhterem annemiz Müjgan Yılmaz hayatını eğitime adamış bir kişi olduğu için biz de sosyal sorumluluk projelerimizde önceliği eğitime vermiş bulunuyoruz. Bir ülkenin kalkınmasının sadece eğitim ile olacağına inanıyoruz. Sanayi ve teknolojide önde giden ülkelerle yarışabilmemizin tek yolu, daha kalifiye mühendis ve teknik insan yetiştirmekten geçer. Nova Plastik firmasının 2006 yılında Vize’ye geldiğinden beri eğitim alanında birçok desteği oldu. Namık Kemal Yüksekokulunun bir amfisini babamız adına yaptırdık. Ve tabi ki ihtiyacı olan öğrencilere burs vermeye devam ediyoruz.
Soru: Nova Plastik Burs desteğinden kimler faydalanabiliyor?
Cevap: Son yıllarda Vize’mizin yetiştirdiği kalifiye mühendis sayısının hedeflerin çok altında kaldığını endişeyle gözlemlemekteyiz. Bu konuda bir şeyler yapmak bu bölgenin yüksek istihdam sağlayan şirketleri olarak bizlere düşmektedir. 2017 yılı Yönetim kurulu toplantımızda bu önemli amaca hizmet vermek üzere bir Burs Komisyonu kurmaya karar verdik. Mühendislik okuyan veya okumak isteyen gençlerimizi motive edecek onlara destek olacak bir burs desteği tasarladık. 2017 yılında ilk başvuruları aldık ve son 4 yıldır burs kriterlerimize uyan adaylara burs vermekteyiz. Şimdi de 2021-2022 eğitim öğrenim yılı için başvurular almaya başladık.
Soru: Burs başvuruları ne zaman yapılmalı?
Cevap: Her sene 1 Ağustos – 15 Ekim tarihleri arasında başvuruları kabul ediyoruz. Mühendislik fakültesinde okuyan veya okumaya hak kazanmış Vize’li öğrenciler burs@novaplastik.com adresine okul ve bölüm bilgisini, aile geçim durumunu, gelecekle ilgili kariyer hedeflerini, hayallerini anlattıkları bir ön yazı göndererek başvuru yapabilirler. Bu başvurular komisyon toplantısında incelenir ve değerlendirme sonuçları açıklanır. Süreçle ilgili daha detaylı bilgi almak isteyenler Nova Plastik İnsan Kaynakları birimi ile iletişime geçebilirler.
Soru: Röportaj için teşekkür ederiz
Cevap: Ben teşekkür ederim
404 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
NECDET TEZCAN