• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Esnafa siftah parası gelenek haline geldi

17/09/2021

Esnafa siftah parası gelenek haline geldi

     Vize Ülkü Ocakları İlçe Başkanlığı, Ahilik Haftası nedeniyle dün gece yarısından sonra ilçedeki esnafları dolaşarak siftah parası bıraktılar. Her yıl düzenlenen etkinlik artık bir anlamda gelenek haline geldi.
     Vize Ülkü Ocakları Başkanlığı tarafından ilçede organize edilen çalışma ile Cuma günü (bu sabah) sabahı esnaflara 35 kuruş siftah parası dağıtıldı. Bırakılan zarfın içerisinde “Atalarımız ‘siftah hayır duası ile anılan para berekettir’ derler. Ticaretimizin bereketli, rızkınızın bol olması temennisi ile atalar değişine hürmeten günün ilk siftahını hayır dualarımızla bizler yapmak istedik. Yüce Yaradan’ın tüm esnaf ve sanatkârlarımıza Hazreti Peygamberimizin ticaret ahlakını vermesi temennisi ile hayırlı günler, helal kazançlar dileriz” yazdırdılar.
     Vize Ülkü Ocakları Başkanı Doğancan Yaman, Ahiliğin, Ahi Ervan tarafından 13’üncü yüzyılda kurulduğu kabul edilen bir esnaf topluluğu olduğunu da belirterek, Ahilik haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte 35 kuruş dağıtmalarının sebebinin ise Ülkücü Şehit Yusuf İmamoğlu’nun şehadete erdiği zaman üzerinden 35 kuruş çıkması olduğunu dile getirdi.
     Düzenlenen etkinlikle, bu günü sabahı iş yerlerini açan esnaflar, kapılarının altından atılmış olan siftah paraları ile işlerine başladılar. Nihat Demirel

 

463 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.262832.3921
Euro34.778034.9173
NECDET TEZCAN