• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Okçular yeni bir ÇED toplantısına daha ev sahipliği yaptı

27/08/2021

Okçular yeni bir ÇED toplantısına daha ev sahipliği yaptı

     Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü, granit ocağı kapasite artışı amacıyla 24 Ağustos 2021 günü Okçular köyünde yeni bir ÇED toplantısı daha düzenledi.
     İlçemiz Okçular Köyü’nde Salı günü saat 11.00’de Teoman Dalkılıç’a ait kahvehane de yapılan toplantıya her zaman olduğu gibi Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri, proje yetkilileri, Vize İnsan Doğa Yaşam Derneği yöneticileri, çevreciler ve köylü vatandaşlar katıldılar.
     Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan “39/2019-07 (Er:3387008) İzin No.lu Granit Ocağı İşletmesi İle Kırma- Eleme Tesisi Kapasite Artışı” projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği gereğince düzenlenen halkı bilgilendirme toplantısında yapılan açıklamalar dinlendi, dile getirilen sıkıntılar not alındı.
     Toplantıda açıklamada bulunan yetkililer, ‘ali-cengiz oyunu’ mudur bilinmez ama katılımcılara ÇED toplantısının amacının alınan mahkeme kararı nedeniyle ocak içerisinde düşürülen çalışma kapasitesinin artışı ile ilgili olduğunu dile getirdiler. Yani denen o ki toplantı ruhsat alanının genişletilmesi ile ilgili değildi.
     Yetkililer anlattı katılımcılar dinledi. Ardından katılımcılar ocağın su kaynaklarına olan zararından, çalışan kamyonların taşıdıkları aşırı yük nedeniyle bozulan yollara, tarlaların gördüğü zarar nedeniyle ürün alınamamasından, toz nedeniyle bozulan sağlığa kadar birçok konuda katılımcılar anlattı, notlar tutuldu.
     Peki ya sonuç ne? Sonuç her zamanki gibi, toplantı tamam, çalışmaya devam..
BİRİLERİ MUHTARA, MUHTAR BİRİLERİNE SALLIYOR
     ÇED toplantısı bitti ama ardında rüzgârı kaldı. Hakan Dedeoğlu’nun toplantının ardından yaptığı köy muhtarımız köylüsünün yanında değildi” paylaşımına, köy muhtarı Erdoğan Özdemir’de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla cevap verdi. 
      İşte Erdoğan Muhtarın nalına mıhına paylaşımları;
“GAZETEÇİ. BEYE” (Biz değiliz elbette ama kim olduğunu da merak etmedik değil doğrusu)
      Söz konusu bahsettiğim kişi gazeteci gazete ismine gerek yok. HAKAN DEDEDEOĞLU Bu çevre dostu arkadaşımız 24/08/2021 tarihinde OKÇULAR köyündeki ÇED toplantısına katılıyor ve dönüşte gazetede görüşlerini yazıyor son kısmında iki cümle ile Okçular köyü muhtarı da köy halkının yanında değil diyor.
     Bende kendisine buradan bir hatırlatma yapayım. Siz Okçular Köyüne tahminim ilk gelişiniz değil. Bir kaç kez önceki ÇED toplantılarına katıldınız diye hatırlıyorum. Mesela hiç aklınızdan geçmedi mi yahu arkadaş şimdi Okçular Köyüne gidiyoruz iyi de birde köy muhtarımızla bir görüşüp konuşup onunda görüşlerini alsak diye hiç düşündün mü acaba..
      İsterseniz ben biraz bahsedeyim sizin de bilginiz olsun sonrasında olaylara daha objektif bakarsınız
     1.Sevgili gazeteci arkadaşa öncelikle şunu hatırlatayım.
     2.Çalışkan madencilik açılırken her türlü izinlerini aldıklarında senin de iyi tanıdığın kişi 2008 yılında Muhtar. Konuyla ilgili ondan bilgi alabilir RESTORANTTA masayı kurarken neler konuşulduğunu hakkında bilgi alabilirsin.
     3.Devlet Demir yolları taş ocağı projesine kullanılmak üzere 191.88 Metre Küp su taahhüdünü kim verdi. Bunu da bir yazın ondan Sonra Vize’nin bir mahallesinden insanları toplayacaklar geleceksin Okçular köyüne insanları istemiyoruz, istemiyoruz diye bağırtacaksın. Size diyorum bu nasıl bir gazetecilik anlayışı hep Birlikte Vizeden geldiğiniz insanları neden Okçular köyü halkı olarak yazıyorsunuz.
     4.Ne tesadüftür ki toplantı olduğu gün öğrendim Köyde CHP’li Arkadaşlar kıyameti koparmaya insanları gaza getirmeye çalışırken, CHP’nin eski ilçe başkanının tır kamyonları nakliye işine tıktır tıkır devem ediyor.. Çevreci ya bu arkadaşlar.. ISRARLA CHP’li diyorum fotoğraflara bakanlar net anlar..
     5.Bana gelince değerli gazeteci abimiz. Hani yazmışın ya muhtar vatandaşın yanında değil diye.. Hakan DEDEOĞLU sana çok samimi bir şekilde soruyorum,, hiç düşünmedin mi yıllardır bu kadar tepki varda bu insan nasıl 3 dönemdir Muhtar seçiliyor diye.. Demek ki olaylar sizin yazdığınız gibi değilmiş.
Mesele ne biliyor musunuz ..?
Bizim Kalemimiz Duyduğunu Değil Gördüğünü Yazan Bütün Mesele Bu...
PEKİ, HAKAN DEDEOĞLU NE DEMİŞTİ
Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil edenler;
yurttaşlarının devletine olan saygını azaltacak işler yapmamalıdır!..
SAKİN ŞEHİR VİZE!..
Bugün "Vize İnsan Doğa Yasam Derneği" ve çevreci dostlarla birlikte Okçular köyünde İl Çevre Müdürlüğünün dava süreci sonrasında konu hakkındaki açıklamalarını köylü dostlarımızla birlikte köy kahvesinde dinledik.
Daha önce ÇED gerekli değildir ile ilgili açılan davayı kazanan dernek yetkilisi arkadaşlarımız haklı olarak bakanlığın kaybettiği dava kararı sonrasında bile ocaktaki çalışmaların hala durmadığı yönündeki endişeleriydi.
Ve daha da önemlisi, bir çok noktada ayrı ayrı yaşadıkları zararlarının devlet yetkilileri tarafından yeterince anlaşılamaması adınaydı tüm kaygıları ve üzüntüleri!..
Burada bir kez daha gördüğüm konu; Trakyalılar olarak bizler, Devletine öylesine sadık bir toplumuz ki tüm yaşananlardan sonra bir çok kişinin şikayetlerini belirtmelerine rağmen hala kibarlıklarını bozmamaları yönünde davranıyor olmalarıydı..
Trakya topraklarımıza sahip çıkmak ve çevremizi savunmak için bugün Okçular Köyü sakinlerine ve doğal yaşama destek verdik. Vermeye de devam edeceğiz..
Not; Bugün Okçular Köyü ile ilgili davet edildiğim bu konuda 2. kez oraya gitmeme rağmen ilgimi çeken üzüldüğüm bir konu var ki, köy muhtarımız köylüsünün yanında değildi!..
Suyuna Sahip Çık!.
BİZ NE DİYORUZ..
     Hakan Dedeoğlu ve çevre dostu 3-5 kişinin yanı sıra Vize İnsan Doğa Yaşam Derneği yöneticilerimiz ve duyarlı vatandaşlarımız bu tür girişimler karşısında işlerini, güçlerini bırakarak bizlerin adına bu toplantılara katılarak olası çevresel felaketlere karşı vatandaşları uyarıyorlar. Kendilerine bizden teşekkürler..
     Muhtarımıza gelince öncelikle “gazeteci beye” diyerek bırakacağına ismini açıklasaydın daha iyiydi diye düşünüyoruz. Ancak bilinmeyenleri, unutulanları dile getirerek Halkı bilgilendirme toplantısından daha iyi bilgilendirmeler yapmışın tebrikler. Aslında bazı şeyler hasıraltı edilmeden dobra dobra dile getirilse her zaman daha iyidir diye düşünüyoruz.
     Ancak muhtarımız yazılarını bir hışımla yazmış gibi de görünüyor. Zira Vize’nin bir mahallesinden toplanmış insanlar diye ifade ettiği kişiler birilerinin ekmeğine zarar vermeye değil, Okçular köylüsünün yaşama hakkına sahip çıkmak adına o toplantıya katılmıştır. Toplantıdaki Okçular köyü vatandaşlarını görmezden gelerek, köylünün istemiyoruz diye bağırtıldığını ifade etmek ise biz hepimiz razıyız, size ne oluyor demekle eş değer gibi geliyor. Aslında bir bakıma da son sözü oldukça doğru muhtarımızın. Eğer bu kadar tepki olmuş olsaydı, muhtarımız nasıl 3 dönemdir seçilebilirdi. – Nihat Demirel
264 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
NECDET TEZCAN