• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

ÖZLENEN FESTİVAL BAŞLADI

27/08/2021

ÖZLENEN FESTİVAL BAŞLADI

ÖZLENEN FESTİVAL BAŞLADI
     Vize üç günlük festival eğlencesi için dün gece kapılarını açtı. Covid-19 pandemisi nedeniyle uzun süre evlerinden çıkamayarak sosyal etkinliklerden uzak kalan vatandaşlar soluğu festival alanında aldı.
     Vizeli’ler tarafından her yıl büyük heyecanla beklenen Vize Tarih ve Kültür Festivali’nin 13.’sü dün akşam saat 18.00’de başladı. Vize Belediyesi önünde toplanan kalabalığın kortej yürüyüşü ile tören alanına geçmesi ile başlayan festival programında Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından Belediye Başkanı Ercan Özalp tarafından festival açılış konuşması yapıldı. Daha sonra Edirne Belediye Bando Takımının gösterisi ile devam eden açılış programında, Kırklareli yöresi folklor gösterisinin ardından kortej eşliğinde festival alanına geçildi. Festival ateşinin yakılması, açılış kurdelesinin kesilmesi ve kokteyl ikramının ardından açılış programı sona erdi.
     Açılışın ardından kısa sürede festival alanı izleyiciler tarafından tıka basa doldurulurken, katılımcıların ilk hedefi kurulan stantlar ve yiyecek içecek satış alanları oldu. Havanın kararmaya başlaması ile birlikte müziğin coşkusu tüm festival alanını sararken, kimi vatandaşlar çimenlere oturarak, kimileri ise sahne önüne toplanarak müziğe eşlik ettiler.
     Didem Delen, Seher Elidar, Demet Erdem ve gecenin assolisti Simge Sağın’ın söylediği birbirinden güzel şarkılar ile Vize geceleri uzun bir aranın ardından yeniden renklenirken, ilk gecenin coşkusu 2. ve 3. gecelerin habercisiydi.
     İkinci gün programında ise Vizeli yazar ve şairlerle söyleşi, Sakin şehrin çocuklarıyla atölye etkinlikleri ve Grup Berdush konseri ile başlayacak. Ardından Zakkum konseri ile eğlence doruklara çıkarken, Bahar Gelir, Esra Sezer ve Demet Erden söyleyecekleri şarkılarla geceyi tamamlayacaklar.
     Festivalin son gün programı da bir önceki günkü etkinliklerle başlayacak. Ardından Vize tanıtım filmi ve Raca Hip Hop Konserinin ardından gecenin ses sanatçısı Bilal Sonses sahne alacak. Burcu Demirtaş ve Derya ise söyleyecekleri şarkılarla geceyi tamamlayacak.- Sevil Demirel
178 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
NECDET TEZCAN