• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

LAVANTA TARLA GÜNÜ İLE MOR BAHÇELER ŞENLENDİ

02/07/2021

LAVANTA TARLA GÜNÜ İLE MOR BAHÇELER ŞENLENDİ

​     Vize ilçesine bağlı Düzova köyünde Nova Plastiğe ait lavanta bahçesinde Vize İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce lavanta tarla günü 29.06.2021 tarihinde yapıldı.
     Düzenlenen tarla gününe; Vize İlçe Kaymakamı Elif Canan Tuncer, İl Müdürü Mehmet Aksoy, İl Müdür Yardımcısı, Şube Müdürleri, İlçe Tarım Müdürleri, Edirne Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nden Zir. Yük. Müh. Merve Güzel, Vize Tarım Kredi Kooperatifi çalışanları, Vize Ziraat Odası Başkanı ve üreticiler katıldı.
     Programın açılış konuşması Vize İlçe Tarım ve Orman Müdürü Zeynep Şeyda Gürsu tarafından yapıldı.
     Konuşmaların devamında tarla sahibi Zeren Yılmaz Yüksel'in lavanta bahçesini hangi düşüncelerle ve nasıl kurduklarını anlatmasının ardından söz alan Edirne Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nden Zir. Yük. Müh. Merve Güzel lavanta bitkisi ve bölgemizdeki lavanta üretiminin durumu hakkındaki bilgileri paylaştı.
     Daha sonra söz alan İl Müdürümüz Mehmet Asoy yaptığı konuşmada, "Lavanta, günümüzde Dünyada en çok aranan aromatik bitkilerden birisi. Suyu az kullanan ve kıraç topraklarda yetişen bu bitki topraklarımızın kullanımı açısından önemli. Hem çiçekleri hem yağı oldukça fazla katma değer sunuyor. Gün geçtikçe de bu bitkiye ilgi artıyor. Dünyadaki bu ticaret hacminden hak ettiğimiz payı almamıza katkı verecek, lavanta gibi katma değeri yüksek ürünleri yetiştiren üreticilerimize Bakanlık olarak her zaman destek olacağız" ifadelerini kullanmıştır.
İl Müdürümüzden sonra söz alan Vize İlçe Kaymakamı Sayın Elif Canan Tuncer, ilçede lavanta üretiminin artması gerektiğini ve bu konuda çalışmaların devam edeceğini ifade etti.
Konuşmaların ardından tarla gezilerek katılımcılara bizzat yerinde bilgi aktarımında bulunulmasıyla program sona erdi.- Sevil Demirel
123 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
NECDET TEZCAN