• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Milletvekili Gündoğdu ““Balıkçılarımızın Güvenli Limanı Biz Olacağız”

13/08/2021

Milletvekili Gündoğdu ““Balıkçılarımızın Güvenli Limanı Biz Olacağız”

     CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, meclisin tatile girmesi ardından Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ile birlikte Kıyıköy ve İğneada beldelerini ziyaret etti.
      Kıyıköy ziyaretinde Belediye Başkan Vekili Hamdi İpek, Belde Başkanı Sefer Özer, Güven Mahalle Muhtarı İsmail Özen, Kale Mahalle Muhtarı Sercan Başar, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Tamer Tan, Kıyıköy Su ürünleri Başkanı Şaban Tan ve Vize Turizm Derneği Başkanı Zekeriya Malkoç’un katılımıyla bir çalışma toplantısı da gerçekleştiren Vekil Gündoğdu, daha sonra balıkçıların sorunlarını dinledi.
      Ziyaretlerin ardından açıklamada bulunan CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu şunları söyledi;
     “Balıkçı barınaklarının düzenlenerek daha kullanışlı ve ekonomiye katkı verecek hale getirilmesi gerekmektedir. Balık neslinin tükenmemesi ve ekonomik getirilerinin yok edilmemesi için balıkçılarımıza kota konularak planlı ve bilinçli avlanma sağlaması önem arz etmektedir.
Balıkçılığın daha bilinçli bir ekonomik gelir kapısı haline getirilerek 3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizin kaynaklarının akılcı bir şekilde değerlendirilmesi için bir denizcilik ve balıkçılık bakanlığı kurulmasına ihtiyaç bulunmaktadır.
     Balıkçıların haklarının düzenli olarak korunması, mesleğin özendirilerek gerçek bir gelir kapısı haline getirilmesi gerekmektedir.
     İğneada ve Kıyıköy limanlarına dışarıdan gelen gemilerin ve teknelerin giriş çıkışları düzenlenerek, kendi teknelerimizin ekonomik faaliyetlerine engel olmayacak bir şekilde liman giriş çıkışları organize edilmelidir.
     Balıkçılarımızın sorunları; denizcilik ve balıkçılık bakanlığı kurularak, sektörün içinden gelmiş, sorunları bilen ve değerlendirebilen, gündeme taşıyarak balıkçılığımızın gelişmesine katkı verecek ehil ellerle şekillendirilmesi yönünde çalışmalarımız devam edecektir” dedi.- Nihat Demirel
201 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
NECDET TEZCAN