• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Buğday’da yüzü gülen çiftçiyi ayçiçeği düşündürüyor.

13/08/2021

Buğday’da yüzü gülen çiftçiyi ayçiçeği düşündürüyor.

     Hasadı sona eren buğdayda bu yıl yüksek rekolte almanın sevincini yaşanıyor. Ayçiçeği üreticisini ise kuraklık korkutuyor.
     Verimi geçen yıla göre yaklaşık yüzde 20 artan buğday çiftçinin yüzünü güldürdü. Hasadın sona ermesi ile birlikte kalitenin beklenenin üstünde olması ile sevinen çitçiler, ilçemizde dekar başına ortalama 550- 650 kilogram verim elde edilmesiyle güzel bir hasat dönemi geçirdiler. Yağışların zamanında yağması nedeniyle artan verim kendisini samanda da gösterdi. Bazı çiftçiler dekar başına 15-20 balya saman aldılar.    
     Bu yıl buğday hasadının rekoltesi, Kırklareli gibi Edirne ve Tekirdağ’da da önceki yıllara göre yüksek çıktı.
SEZONUN İLK AYÇİÇEĞİ’DE ALINDI
     S.S. 279 sayılı Vize Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifinde sezonun ilk ayçiçeği alımı gerçekleştirildi.
     VİZE HABER- Vize Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi 2021/2022 iş yılı sezonunun ilk ayçiçeği alımını hafta içerisinde yaptı. Hasat edilen ilk Ayçiçeği ürünü Çüvenli köyünden Haydar Engin tarafından kooperatife teslim edildi. Kooperatif Başkanı Süleyman Kesimci, ilk ayçiçeği teslimi nedeniyle yaptığı açıklamada, yörede ayçiçeği hasadının başladığını ve sezonun ilk alımını yaptıklarını belirterek şunları kaydetti:
     "İlk ürün Çüvenli köyünden kooperatifimiz ortağı Haydar Engin tarafından getirildi. Üreticimiz bu sene dekar başına ortalana 220 kg ürün elde etmiştir. Verimin iyi denilebilecek düzeyde olmasına karşılık ürünün yağ oranı ise yüzde 39 olarak belirlenmiştir. Tüm çiftçilerimizin Ayçiçek hasadının bereketli olmasını diliyorum” dedi.- Nihat Demirel
171 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
NECDET TEZCAN