• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

YAZARLARDAN “PROTESTO…”

06/08/2021

YAZARLARDAN “PROTESTO…”

     Vizeli Şair ve yazarlar sosyal medya üzerinden yayınladıkları ve gazetemize de gönderdikleri “Protesto” başlıklı olan ve içerisinde serzeniş ve sitem barındıran yazılarında Vize Belediyesi’nden ve Vizeli vatandaşlardan sanat ve edebiyata karşı duyarlılık göstermelerini istediler. Gazetemiz Vize Haber Vizeli Şair ve yazarlarımızın ‘Protesto’ başlıklı yazısını noktasına virgülüne dokunmadan sizler için yanılıyor.      
     Biz ki;
     Kendimizi Vize'nin şair ve yazarları olarak görüyor, kitaplarımızla Vize’nin tanıtımına katkıda bulunduğumuzu düşünüyoruz. Ama nedense Vize Belediyesi, festival komitesi ve Vizeliler bizleri görmezden geliyor.
     Sevgili Vizeliler, "Vize Tarih ve Kültür festivali" 3-5 sanatçının konserinden ibaret olmamalıdır. “Kültür” kelimesinin içeriğinde “sanat ve edebiyat” ta vardır. Bundan önceki yıllarda şahsi baskılarımızla festivalde bize birkaç stant verildi. Ama her seferinde rica ve minnetle orada olmak istemiyoruz. Vizespor için İstanbul’a maç seyretmeye giden belediye başkanımızın aynı duyarlılığı Vize'nin edebiyatçı ve sanatçılarına da göstermesini bekliyoruz. Bu sözler belediyeye olan serzenişimiz.
     Vize halkına gelince; Edebiyata karşı ilgilerinin az oluşu içimizi acıtıyor. Yakın akrabalarımız olmasa katıldığımız festivallerden tek kitap satmadan ayrılabilirdik. Vizelilere sitemimiz var.
 
Vizeli Şair ve yazarlar...
Bülent TÜRKER
Hakkı Cemal DOĞU
Ayten ÖZTÜRK
Rahmi SÖZER
Filiz Konuşkan AKÇAY
Hüsameddin Doğuş YAMAN
Yasin GEDİK

 

209 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
NECDET TEZCAN