• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

SU KESİNTİLERİNİN NEDENİ “AŞIRI KULLANIM”

06/08/2021

SU KESİNTİLERİNİN NEDENİ “AŞIRI KULLANIM”

    İlçede ilk olarak geçtiğimiz Çarşamba günü başlayan ve dünde devam eden su kesintileri sonrası yaşanan sıkıntılar vatandaşlarda homurtulara neden olurken, gazetemiz Vize Haber kesintilerinin nedenini sizler için araştırdı.
Aşırı sıcaklar ve bahçe sulamaları
     Evren ve Devlet mahallelerinde iki gündür yaşanan su kesintilerinin nedeni belli oldu. Son günlerde yaşanan aşırı sıcaklar ve artan bahçe sulamaları nedeniyle Vize şehir merkezine gelen su miktarında yaşanan azalmalardan dolayı belirli saatler arasında kesinti uygulanıyor. Çarşamba 20.00 – 24.00, Perşembe ise 14.00 - 17.00 saatleri arasında yapılan kesintilerde depolar yeniden doldurularak şehir merkezine yeniden su gönderildi.
     Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Vize Belediye Başkanı Ercan Özalp, “ilçemize kaynaktan gelen su seviyesi günden güne düşüyor. Buda su kesintileri yaşanmasına neden oluyor” diyerek şunları söyledi;
     İlçe nüfusumuzun her yıl artması ve özellikle son günlerde aşırı sıcaklar yaşanması su kullanımını oldukça fazla arttırdı. Bunun yanında bahçe sulamalarının da giderek artması ve kaynaktan gelen su miktarının düşmesi nedeniyle su kesintileri yapılması kaçınılmaz bir duruma geldi.
     Bizler zaten göreve gelmemizin hemen ardından sudaki azalma nedeniyle bazı yerlerde aramalar gerçekleştirdik. Yine geçtiğimiz yıl İller Bankasına müracaat ederek yeni su kaynaklarının tespiti ve sondajı ile ilgili başvuruda bulunduk” dedi.
     2007 yılında yapılan çalışmalarla kaynaktan gelen boru hattının ve ilçe alt yapısının değiştirildiğini ancak yeni kaynak aranmadığını da ifade eden Başkan Özalp, sözlerine şöyle devam etti.
     “2007 yılında yapılan yenileme çalışması ile boru hattı üzerindeki söz konusu kaçaklar engellendiği için ilçeye yeterinden daha fazla su akışı sağlanabilmişti. Ancak aradan geçen 14 yılın ardından nüfus artışı ve iklim değişikliği birçok yerde kaynak sularının azalmasına neden oldu. Bizler ilçedeki su sorununun bu iki etkinin yanı sıra aşırı bahçe sulamalarından kaynaklandığını da düşünüyoruz. Ekiplerimiz bu konuda yaptıkları araştırmalarda bazı yerlerde bahçe sulamaları için kaçak su kullanımı yapıldığını tespit ederek cezai işlemler uyguladılar. Bu çalışmalarına da devam ediyorlar” dedi.
     Kesintilerin önümüzdeki günlerde de belirli saatler arasında devam edeceğini dile getiren Belediye Başkanı Ercan Özalp, vatandaşlardan bu konuda duyarlı davranmalarını istedi.
     Yine gazetemiz tarafından yapılan araştırmaya göre, Vize’de yaşanan su sıkıntılarının bir benzeri de Kızılağaç, Kışlacık ve Sergen gibi orman köylerimizde de yaşanıyor. Aşırı sıcaklar nedeniyle orman köylerimizde de su kaynaklarındaki azalma nedeniyle kesintiler meydana geliyor.- Nihat Demirel
197 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
NECDET TEZCAN