• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

YANGINLAR YÜREĞİMİZİ YAKIYOR

06/08/2021

YANGINLAR YÜREĞİMİZİ YAKIYOR

    Türkiye'nin güneyi bir haftadır yangınlarla boğuşuyor. 100'den fazla noktadaki yangınların çoğu söndürüldü ancak Manavgat, Marmaris ve Bodrum'daki alevler henüz sönmedi. Ciğerlerimiz yanıyor. Alevler ormanları ve hayvanları yakarken birçok yerde ise köylerdeki evler alev alev yandı. Bu yangınları televizyon ve sosyal medyadan çaresizce seyretmek zorunda kalan bizlerin ise elinden dua etmekten başka bir şey gelmiyor. Allah yardımcımız olsun.
VİZE’DE YANGIN KORKUSU
     Günlerdir Ege ve Akdeniz’de süren yangınlar ve bölgemizde yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle yangın korkusunu her an yakından hisseden bizler ise dün akşam saatlerine doğru uçmakdere mevkiinde başlayan yangınla irkildik.
     Dün saat 17.30 sıralarında Vize’nin Pınarhisar yolu çıkışında bulunan tüp depolarının alt kısmında belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Vatandaşların haber vermesi üzerine iftaiye ekipleri yangına anında müdahale etti.
     Çavuşköy yolu üzeri tarla yolu kenarından başladığı tahmin edilen yangın, Uçmakdere boyunca uzayıp giderken, bölgeye iftaiye ekipleri ve belediye görevlileri ile birlikte orman işletmesi görevlileri, polis ekipleri ve vatandaşlar da geldi.
     Zamanında müdahale ile kısa sürede söndürülen yangında dere boyunca yer alan bazı küçük çaplı ağaçlar ile birlikte çalı ve otlar yandı.
ÇAKILLI’DA ORMAN YANGINI
     30 Temmuz 2021 Cuma günü saat 14.00 sıralarında Çakıllı beldesi Kolağıl mevkiinde çıkan orman yangını da duyarlı vatandaşların ihbarı üzerine büyümeden söndürüldü.
     Tüm kurum ve kuruluşların ortak çalışması sonucu kısa sürede söndürülen orman yangının da yaklaşık 500 metrekarelik bir alan yandı. Yangının yüksek gerilim hattından çıkan kıvılcım nedeniyle başladığı öğrenildi.- Nihat Demirel
 
180 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
NECDET TEZCAN