• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Denizcilik Bayramı pandemi gölgesinde kutlandı

02/07/2021

Denizcilik Bayramı pandemi gölgesinde kutlandı

     Geçtiğimiz yıllarda sportif faaliyetler ve sosyal etkinlikler eşliğinde halk ile bütünleşerek kutlanan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, bu yıl da etkinliklerden uzak devlet töreni havasında kutlandı.
     Geçen yıl pandemi nedeniyle gerçekleştirilemeyen sportif ve sosyal etkinlikler, 1 Temmuz normalleşme sürecinin başlamasına rağmen bu yıl da gerçekleştirilmedi. Vatandaşın merakla beklediği halat çekme, yağlı direkten bayrak kapma ve ördek yakalama gibi etkinliklerden uzak kutlanan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında çelenk töreni düzenlendi.
     Kabotaj Kanunu’nun 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe girmesinin yıl dönümü olan Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 95. Yıl dönümü kutlamalarına, Kıyıköy’e giden ilçemiz Kaymakamı Elif Canan Tuncer’de katıldı.
      Ülkemizde, 20 Nisan 1926 Tarihinde kabul edilmiş olan kabotaj Kanunu, 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe girmiş ve bu Kanun, “Türkiye Limanları ve sahilleri arasında yük ve yolcu taşınması ile kılavuzluk ve römorkaj hizmetleri, Türk Vatandaşları ve Türk Bayrağı taşıyan gemilerce yapılır” hükmünü getirerek daha önceden yabancılara açık olan bu faaliyetleri bundan böyle sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yapabileceğini belirtmiştir. Bu nedenle her yıl 1 Temmuz gününü “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” olarak kutluyoruz.- Nihat Demirel
178 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351
NECDET TEZCAN