• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

İNCEKORU MESİRE ALANI AÇILDI

02/07/2021

İNCEKORU MESİRE ALANI AÇILDI

      Projesi ve uygulaması Vize Belediyesi tarafından yürütülen ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen İnce Koru Mesire ve Kamp Alanı’nın açılışı yapıldı.
      28.06.2021 tarihinde saat 17.00’da gerçekleştirilen açılışa ilçemiz Kaymakamı Elif Canan Tuncer, Belediye Başkanı Ercan Özalp, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, belediye meclis üyeleri, kurum amirleri, mahalle ve köy muhtarları katıldı.
      Programda Açılış konuşmasını Belediye Başkanı Ercan Özalp yaptı. Özalp konuşmasında katılımcılara hoş geldiniz diyerek şunları söyledi;
      “Belediyemiz ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliği programı kapsamında yapılmış olan projemizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Toplam da 557.981,20 bütçe ile Belediye ve Ajans ortaklığında yapılan projeyi ilçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bölgenin doğa ve kültür turizmi adına bir cazibe merkezi haline dönüştürülebilmesine katkı sağlayacak yenileşmelerle birlikte projenin içerisinde doğal yaşam ile uyumlu bir kamp alanı ve çevre düzenlemesi çalışması gerçekleştirilmiştir. İncekoru’nun sağlıklı bir şekilde işletilebilmesi için belediye tarafından yerel bir işletmeye kiralanması planlanmaktadır. İşbirliği kapsamında gerçekleştirdiğimiz projede Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sayın Mahmut Şahin’e desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
     Daha sonra kürsüye gelen Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Vize’ye yeni bir eserin daha kazandırılmasında pay sahibi olduğu için Trakya Kalkınma Ajansı olarak mutlu olduklarını vurgulayarak şunları söyledi;
     “Vize tarihi olduğu kadar doğal güzellikleri ile de öne çıkan bir ilçemiz. Daha önce Vize Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz projeler oldu. Bunlar genelde turizm altyapısının geliştirilmesine dönük projelerdi. Bu da öyle bir proje, yaklaşık 558.000 TL bedeli olan proje kapsamında İnce Koru Mesire ve Kamp alanı turizmin hizmetine sunuldu. Istrancalar aksında yer alan Vize ve çevresinin ülkemiz turizminde yeri olması için bundan sonra da kurum olarak desteklerimizi esirgemeyeceğiz. Projenin gerçekleşmesinde emeği geçen başta Belediye Başkanımız Ercan Özalp olmak üzere herkese teşekkür ederim. Projemiz tüm Vizeliler ve ülkemiz turizmine hayırlı olsun” dedi.
     Programda bir konuşma yapan ilçemiz Kaymakamı Elif Canan Tuncer ise konuşmasında; Öncelikli olarak geç kaldığımız düşüncesi ile hızlanalım insanlar beklemesin dedim ama burası o kadar mükemmel bir yer ki, burada beklemekte insana keyif verir. Kuş sesleri, meşe ağaçları ile çevrelenmiş bir muhteşem bir manzara ve geniş alanı olan bu yerin açılışının merakla bekliyorduk. Pandemi nedeniyle açılışı biraz gecikti ama çok güzel bir yer kazandı Vize. Buranın sadece Vize’ye ve köylerine değil İstanbul’a da hizmet vereceğini düşünüyorum. Çok isabetli bir proje olmuş. Projeyi hazırlayan Vize Belediyesine, Belediye Başkanımıza ve proje ekibine teşekkür ediyorum. Mahmut beyle biz Enez’den tanışıyoruz. Yaptığımız her iyi projede bize destek oldu Kalkınma Ajansı. Vize’de yapılacak çok şey var. Vize’nin tarihi ve turistik yerleri gerçekten muazzam. O yüzden biz hem Kaymakamlık, hem belediye olarak Mahmut beyi yoracağız. Vize olarak çok projelerimiz olacak ve sizlerin de bunları olumlu karşılayacağınıza inanıyorum. Hayırlı olsun diyorum” dedi.
      Yapılan  protokol konuşmalarının ardından açılış kurdelesi kesilerek katılımcılara ikram gerçekleştirildi ve  açılış programı sona erdi.
     Toplam bütçesi 558.000 TL olan projenin 363.000 TL’si(%65) Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılandı. Proje kapsamında 10 çadırlık bir kamp alanı, 1 adet çocuk oyun alanı, 1 adet açık hava toplantı salonu, 1 adet idari bina, 1 adet bay-bayan duş ve 1 adet bay-bayan tuvalet binası, 1 adet güvenlik kulübesi tadilatı ve rekreasyon alanı düzenlemesi yapıldı. Alanın tamamlanması ile hem günübirlik hem de kamp kurmak isteyen yerli-yabancı ziyaretçiler için tam donamlı bir turizm alanı oluşturuldu.- Nihat Demirel 
237 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351
NECDET TEZCAN