• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Çiftçilerin Taş Ocağı şikâyeti İl Genel Meclisine taşındı

18/06/2021

Çiftçilerin Taş Ocağı şikâyeti İl Genel Meclisine taşındı

Çiftçilerin Taş Ocağı şikâyeti İl Genel Meclisine taşındı
     İlçemizin İstanbul yolu çıkışında bulunan taş ocağının ürünlerine zarar verdiği gerekçesi ile şikâyetçi olan çiftçilerin sorunu İl Genel Meclisine taşındı.
     VİZE HABER- Yüksek Hızlı Tren Projesi yapımında kullanılmak üzere Vize’nin 4 km. doğusunda faaliyet gösteren Kolin inşaata ait taş ocağının çevreye verdiği zarar, Cumhuriyet Halk Partili Vize İl Genel Meclisi Üyeleri Okay Şeran ve Cem Toptaş tarafından meclise taşındı. Ocağa yakın bölgede arazisi bulunan ve tarımsal üretim yapan vatandaşlardan son zamanlarda çok büyük zararlara uğradıklarına dair artan şikâyetler üzerine konunun araştırılması için yazılı önerge veren İl Genel Meclis üyeleri Şeran ve Toptaş, konunun çözüme kavuşturulmasını istedi.
     Verilen önergeyi Haziran ayı birinci oturumunda gündeme alan Kırklareli İl Genel Meclisi, yapılan görüşmelerin ardından konuyu incelenmesi amacıyla Tarım ve Hayvancılık Komisyonuna havale etti.
     Konuyla ilgili gazetemize açıklamada bulunan İl Gelen Meclisi Üyeleri; “Taş Ocağı çevresinde tarlası bulunan çiftçiler çıkan yoğun toz nedeniyle mağdur durumdalar. Sürekli olarak taş eleme çalışması yapılan ocakta yeterli sulama yapılamadığı için kalkan tozun mahsulün üzerine düştüğü belirtiliyor. Mahsulün gelişmesini büyük ölçüde aksatan tozun sadece ocakta yapılan eleme ile değil aynı zaman ocaktan çıkan kamyonların kaldırdığı tozlarla da mahsule büyük zarar verdiğini belirten çiftçilerin şikâyetlerinin incelenmesi için konuyu meclise taşıdıklarını belirttiler.- Nihat Demirel
177 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351
NECDET TEZCAN