• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

KARDEŞ ŞEHİRLER VİZE’DE BULUŞTU

18/06/2021

KARDEŞ ŞEHİRLER VİZE’DE BULUŞTU

     Vize Belediyesi ile Bulgaristan’ın Burgas ili Sredets Belediyesi arasındaki, Türkiye Bulgaristan İntereg İpa sınırötesi işbirliği programı kapsamında tamamlanan projelerin açılışları devam ediyor.
     VİZE HABER- Vize Belediyesi dün düzenlediği sokak sağlıklaştırması projesi açılış töreni ile Bulgaristan’dan gelen misafirlerini ağırladı. Türkiye Bulgaristan İntereg İpa sınırötesi işbirliği programı kapsamında yapılmış olan Kale Mahallesi, Kale Caddesi, Karakol Caddesi, Hamam Sokak, Hacı Çeşme Caddesi yol yapımı açılış töreni 17.06.2021 tarihinde saat 11.00’da Karakol Caddesinde gerçekleştirildi.
     Programa Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Belediye Başkanı Ercan Özalp, Kardeş Şehrimiz Sredets Belediye Başkanı Ivan Jabov ve beraberindeki 20 kişilik heyet, Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle ve köy muhtarları ile vatandaşlar katıldı.
     Projenin resmi açılış töreninde açılış konuşmasını tercüman eşliğinde Vize Belediye Başkanı Ercan Özalp yaptı. Başkan Özalp konuşmasında Bulgaristan’dan gelen misafirlere ve katılımcılara hoş geldiniz diyerek şunları söyledi;
     “Bugün burada Sınırötesi işbirliği programı kapsamında kardeş şehrimiz Sredets Belediyesi ile yapılmış olan projemizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Toplam da 222.524,63 € maliyeti AB fonundan hibe alarak ilçemize kazandırdık. 20 Mart 2020 tarihinde başladığımız projemizi 02 Aralık 2020 tarihinde tamamladık. Bu proje ile birlikte ilçemizin tarihi dokusu olan Kale Caddesi, Karakol Caddesi, Hamam Sokak ve Hacı Çeşme caddeleri doğal parke taşlarla kaplanmış olup, kaldırımları da blok taş olarak yapılmış ve oturma grupları da çeşitli yerlere yerleştirilmiştir. İlçemizin 8 bin yıllık bir tarihi vardır. Bu sokakta o tarihi yerlerden biridir. Kardeş şehrimiz ile birlikte yapmış olduğumuz projemiz, doğal, kültürel, tarihi miras ve ilgili altyapının iyileştirilmesinin yanı sıra sınır ötesi alanının turistik cazibesinin artırılmasını sağlayacaktır. Karşılıklı işbirliğinin devam etmesi iki kardeş kente zenginlikler katmaya devam edecektir. İşbirliği kapsamında daha nice projeleri gerçekleştireceğimize inanıyor, güzel günler diliyorum” dedi.
     Başkan Özalp’in konuşmasının ardından kürsüye gelen Sredets Belediye Başkanı Ivan Jabov ise konuşmasında katılımcılara hitaben birkaç gün önce birlikte hazırladığımız projelerin Sredets ayağındaki açılışımızı Bulgaristan’da gerçekleştirdik. Biz bu açılışımıza Vize’li kardeşlerimizin katılımından oldukça memnun olduk. Buraya gelince ise projenin çok mükemmel bir şekilde tamamlanmış olduğunu görmek memnuniyetimi arttırdı. Buda Belediye Başkanı ve ekibinin güzel bir çalışma gerçekleştirdiğini gösteriyor. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu iki projede olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bu projelerle iki şehirde yaşayan insanlarımızın yaşamlarını iyileştirmeye amaçlıyoruz” dedi.
     Programda son konuşmacı olarak kürsüye gelen CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan ise konuşmasında yüzünü çağdaşlığa dönmüş tarihi şehrimize hoş geldiniz” diyerek şunları söyledi;
     “Değerli arkadaşlar, insanlık tarihi savaşlarla, çatışmalarla doludur. Bu şehir sırtını dağlara ama yüzünü ovaya üretim yapan sahaya dönmüş bir yerleşim yeridir. Çağımız kardeşlik çağıdır, barış çağıdır. Barış ta işbirliği ile olur. Bu işbirliğine vesile olan iki kardeş şehrin birlikte yapmış oldukları bu çağdaşlığı kutluyor ve sizlerle birlikte paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Değerli başkanıma ve misafir başkanımız ile değerli ekibine teşekkür ediyor ve yürekten kutluyorum” dedi. 
     Protokol konuşmalarının ardından düzenlenen kurslara katılan kursiyerlere ve eğitmenlere plaket takdim edildi. Ardından açılış kurdelesi kesilerek halk oyunları gösterisi izlendi. Proje alanının gezilmesinin ardından açılış poyramı sona erdi.- Nihat Demirel

 

181 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
NECDET TEZCAN