• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Vali BİLGİN’den Vize ve Çakıllı’ya ziyaret

11/06/2021

Vali BİLGİN’den Vize ve Çakıllı’ya ziyaret

     Kırklareli Valisi Osman Bilgin, çeşitli ziyaretler ile yapımı devam eden ve yapılması planlanan projeler ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere Vize’ye geldi.
     VİZE HABER- 08 Haziran 2021 Salı günü ilçemize gelen Vali Osman Bilgin’e, ilçemiz Kaymakamı Elif Canan Tuncer ile birlikte İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Kuşoğlu, Çakıllı Belediye Mehmet Bayram ve Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri eşlik etti.
ORMAN OKULU ARAZİSİNDE İNCELEME
      Ziyaretinde ilk olarak Çakıllı Beldesinde yapılacak olan Vize Orman Okulu proje alanında incelemelerde bulunan Vali Bilgin, “Yarının Doğası Bugünden Yaratılır” felsefesiyle geleneksel eğitim anlayışına alternatif olarak ana okul binası, tarım alanı, hobi bahçesi, sosyal tesis, macera parkuru, gözlem kulesi, hayvan gözlem evi ve kum alanlarından oluşacak okul arazisini dolaştı.
TARİHİ ÇINAR AĞACI ZİYARETİ
      Vize Orman Okulu proje alanı incelemesinin ardından, Çakıllı ile Balkaya köyü arasında bulunan Ergene mesire alanı orman yolunun asfaltlanması talimatını veren Vali Bilgin, ardından doğal miras olarak kabul edilen tarihi çınar ağacını gezdi.
     Geçmişimiz ile geleceğimizin arasındaki yaşayan köprü olan Çakıllı beldemizde bulunan 819 yaşındaki Çınar Ağacını hayranlıkla inceleyen Vali Osman bilgin, Anıt Ağacın gelecek kuşaklara daha sağlıklı şekilde aktarılması amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından devam eden bakım çalışmaları ve tescil işlemleri hakkında yetkililerden bilgiler aldı.
BAŞKAN BAYRAM’A TEŞEKKÜR BELGESİ
      Çakıllı Beldesindeki incelemelerine Saray-Kırklareli Bölünmüş Yol Projesi kapsamında Çakıllı Beldesinde yapımı devam Çevre Yolu çalışmalarını yerinde inceleyerek devam eden Vali Bilgin, daha sonra Çakıllı Belediyesine geçti. Çakıllı Belde Belediye Başkanı Mehmet Bayram’ı makamında ziyaret eden Vali Osman Bilgin, pandemi ile mücadelede hayata geçirilen tedbirler ve yapılan çalışmalar ile halkımıza yönelik hizmetlere verdiği desteklerinden dolayı teşekkür belgesi verdi.
VİZE GENÇLİK MERKEZİ ALANINDA İNCELEME
     Vali Bilgin, Çakıllı Beldesinde gerçekleştirdiği ziyaret ve incelemeler sonrası Vize’ye gelerek, Vize Gençlik Merkezi olarak yapımı planlanan proje alanında incelemelerde bulundu. İncelemeleri sırasında yetkililerden bilgi alan Vali Osman Bilgin, kapalı spor salonu bölgesinde oluşturulacak olan gençlik merkezi ile birlikte diğer spor alanlarında yapılması planlanan revizyon hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
     Gençlik merkezi proje alanındaki incelemelerinin ardından Çavuşköy’e giden Vali Bilgin, burada bölgemize has lezzetler ile üretim gerçekleştiren Lokum Atölyesini ziyaret ederek, işletme sahiplerinden üretim ve faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.
     Vize ziyaretinde son olarak PAGDER-Aslan Plastikçiler İhtisas Özel Organize Sanayi Bölgesini ziyaret eden Vali Bilgin daha sonra Vize’den ayrıldı.- Nihat Demirel
165 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
NECDET TEZCAN