• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Turizme yönelik alınacak tedbirler görüşüldü

04/06/2021

Turizme yönelik alınacak tedbirler görüşüldü

Kırklareli’de düzenlenen toplantıda yaz mevsiminde turizme yönelik alınacak tedbirler görüşüldü...
Kademeli normalleşme döneminin sona ermesiyle Kırklareli, turizmde de yol haritasını belirledi.
Yaz mevsiminde turizme yönelik alınacak tedbirler toplantısı 28 Mayıs Cuma günü Vali Osman Bilgin’in başkanlığında ilgili kurum amirlerinin katılımlarıyla video konferans yöntemiyle gerçekleşti.
Toplantıda, Kırklareli’de boğulma olaylarının önlenmesine ilişkin, bayram dönemleri ve yaz ayları ile deniz sezonunun olduğu dönemlerde sahil ve plaj tesislerinin kullanımında artış yaşanması, buna bağlı olarak da vatandaşların serinlemek amacıyla deniz, baraj, göl, gölet, bent, sulama kanalı vb. yerlerde suya girmeleri konusunda alınacak tedbirler masaya yatırıldı.
Boğulma olaylarının yaşanmaması, yaz aylarında turizm bölgelerinde oluşacak yoğunluk sebebiyle, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca işbirliği içerisinde, gerekli tedbirlerin önceden alınması, özellikle sahil kesimlerinde bulunan işletmelerin Covid19 Pandemisi kapsamında yayımlanan Bakanlık Genelgeleri ve İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararları doğrultusunda kontrol ve denetimleri aksatılmadan titizlikle yürütülmesi görüşüldü.
Toplantıda alınan kararlara göre, plajlarda Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Cankurtaran Talimatında belirtilen esaslar dâhilinde sertifikalı cankurtaran, gözetleme kuleleri, temel ilk yardım malzemeleri ve kurtarma botu veya jet­ski bulundurulması sağlanacak.
Kıyıköy ve İğneada beldelerinde il içi veya dışından gelecek vatandaşların oluşturacağı yoğunluktan dolayı, yerinde yapılacak incelemelerle trafiği düzenleyici tedbirler belirlenecek.
Kıyıköy ve İğneada beldelerinde kamp kurma ve çadır alanları Belediye Başkanlıkları, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü (Milli Emlak Müdürlüğü) ve bölgesine göre Orman İşletme Şeflikleri ile koordine edilerek belirlenecek ve bunun dışındaki alanlarda kamp, çadır, karavan vb. kurulmasına müsaade edilmeyecek.
Jandarma ekipleri plajlarda motorlu ve yaya devriye faaliyetlerine ağırlık verecek.
Kararların ayrıntıları valiliğin internet sitesinde yayımlandı.- Nihat Demirel
199 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436
NECDET TEZCAN