• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Vize Anadolu Lisesi iki eTwinning Projesinde sona geldi

28/05/2021

Vize Anadolu Lisesi iki eTwinning Projesinde sona geldi

     2020-2021 Eğitim Öğretim yılında Vize Anadolu Lisesi’nde aktif olarak yürütülen iki ayrı eTwinning projesinde artık sona gelindi. ‘Literature Through Flipped Classroom’ ve “My Water of Life”(Yaşam Suyum) adlı eTwinning projeleri başarı ile tamamlanıyor.
     VİZE HABER- ‘Literature Through Flipped Classroom’ adlı eTwinning projesi Türkiye, İtalya ve Belçika’dan dört öğretmen 85 öğrenciyi buluşturdu. Vize Anadolu Lisesinden İngilizce öğretmeni Halime Can ve İtalya/Rutigliano (Ba) ‘IISS "I. Alpi-E. Montale" lisesinden Rosanna Gaudio’nun kurucu olduğu projeye Belçika/Vorselaar ‘Kardinaal Van Roey-Instituut’ lisesinden Kristina Van Keer ve Liesbet Van Nieuwenhove ortak olarak katıldı. Kasım 2020 - Mayıs 2021 tarihleri arasında çevrimiçi olarak eTwinning platformunda gerçekleşen projede okul öğrencilerinden 12-D sınıfından Ayça G, Elif O, Simal O, Semina K, Minel K. 11-A sınıfından Ceyda D, Özge K, Umut K, Kübra G, 11-B sınıfından Polat S, Aygökçe M, Kardelen Y, Gamze K, Merve P, Hilal Ç, 11-D sınıfından Eylül D, Çağlanur A, Demirkan D. ve 10-C sınıfından Melisa B. katıldı.
     Proje sürecinde karışık ülke grupları oluşturuldu, öğrenciler İngilizce dilini ve web 2.0 araçlarını kullanarak kitap sunumlarını gerçekleştirdiler. İngiliz Edebiyatından roman, hikâye ve oyunlardan oluşan projede, ters yüz öğrenme modeli (Flipped Classroom Method) kullanıldı.
     Vize Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Dilek Bekoğlu Yılmaz ve 11-A sınıfı öğrencilerinden Damla D. , Özge K. , Yeşim B. , Gizem B. , Hatice G, Gamze B. ile Aleyna T.’nin katıldığı ve 15.09.2020 tarihinde başlayan “My Water of Life”(Yaşam Suyum) adlı eTwinning projesi ise 31.05.2021 tarihinde tamamlanacak.
      Projede İtalya, Portekiz, İspanya, Arnavutluk ve Türkiye’ den 16 öğretmen üye ve öğrencileri yer aldı. Proje uluslararası bir proje olduğu için bütün çalışmalar İngilizce yürütüldü. Projede dünya üzerinde giderek artan su kirliliğine karşı öğrencilerde su bilinci oluşturarak su okuryazarı olmaları hedeflendi. Bunun yanı sıra dünyanın en önemli kaynaklarından biri olan ve sorumsuzca kullanılan suyun, öğrenciler, onların aileleri ve öğretmenlerin daha dikkatli ve tasarruflu kullanmaları ve öğrencilerin yabancı dil yeterliliklerini geliştirerek bilgisayar, cep telefonu gibi teknolojileri Web 2.0 araçları ile birlikte güvenli bir şekilde kullanabilmeleri amaçlandı. Proje uzaktan eğitimin devam etmesi nedeniyle EBA platformu ve çevrimiçi yapılan toplantılar ile devam etti.- Sevil Demirel
195 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351
NECDET TEZCAN