• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

İSKİ’DEN, SU HAVZASINDAKİ KÖYLERE YATIRIM İNCELEMESİ

28/05/2021

İSKİ’DEN, SU HAVZASINDAKİ KÖYLERE YATIRIM İNCELEMESİ

     Yaklaşık 26 yıldır Kazandere ve Pubuçdere barajlarıyla İstanbul’a su taşıyan İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), yeni yönetim ile birlikte 26 yıl sonra su havzasındaki köylere yatırıma hazırlanıyor.
  VİZE HABER- 2021 yılı bütçesinden büyük miktarda bir ödenek ayıran İSKİ, köylerin biriken alt yapı sorunlarına el atacak. Yaklaşık 26 yıldır barajlar vasıtasıyla suyu taşınan bölgedeki Kömürköy, Küçükyayla, Kızılağaç, Kışlacık, Hamidiye, Aksicim ve Balkaya köylerinin bir türlü tamamlanmayan kanalizasyon ve arıtma gibi alt yapı çalışmalarını tamamlamayı planlayan İSKİ, bu çalışmalarla İstanbul’a daha temiz ve içilebilir su taşımayı hedefliyor.
     Bu kapsamda geçtiğimiz hafta sonu Kıyıköy beldemize gelen İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu ve beraberindeki Genel Müdür Yardımcıları Şafak Başa, Selami Taşer ve Bülent Solmaz, barajlarda ve yatırım yapılması planlanan köylerde incelemelerde bulundular. İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu ve yardımcılarına, Kırklareli İl Genel Meclisi Başkanı Aydın Karakoç ve Vize İl Genel Meclisi üyeleri Okay Şeran ile Cem Toptaş eşlik etti.
     Su havzasında bulunan köylerin sorunlarını yerinde inceleyen heyet, Vize’nin 8 köyünde yapılması planlanan Alt Yapı Destek Projelerine Sergen köyünün de ekleneceğini ifade ettiler. 2021 yılı yatırım programında yer alan projeler ile ilgili ihalelerin önümüzdeki sonbahar ayında yapılacağı ve ardından da 8 Orman köyünün kanalizasyon alt yapısı ve arıtma tesisi ile Sergen beldesinin arıtma tesisi çalışmalarına başlanacağı belirtildi.- Nihat Demirel
214 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351
NECDET TEZCAN