• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

İlçe Tarım Müdürü’nden Aronia Bahçesi ziyareti

21/05/2021

İlçe Tarım Müdürü’nden Aronia Bahçesi ziyareti

İlçe Tarım Müdürü’nden Aronia Bahçesi ziyareti
     Vize İlçe Tarım Müdürü Zeynep Şeyda Gürsü, bayram öncesi gerçekleştirdiği ziyaret ile Soğucak köyü Davalı pınar mevkiinde bulunan Sezgin Çakan’a ait Aronia bahçesinde incelemelerde bulundu.
     VİZE HABER- Vize İlçesi merkez ve köylerinde Aronia bitkisinin ekiliş alanları gün geçtikçe artıyor. İlçede ilk olarak 2019 yılında 30 da’lık alanda düzenlenen Aronia bahçesi, 2021 yılı itibariyle 250 da’ya ulaştı. Aronia bitkisinde çiçeklenme döneminin başlaması ile aronia bahçelerinde kültürel işlemlerin hızı artması nedeniyle İlçe Tarım Müdürü Zeynep Şeyda Gürsü, Soğucak köyünde bulunan Sezgin Çakan’a ait 100 da’lık Aronia  bahçesini ziyaret etti.
     Ziyaretinde Aronia bahçesinde farklı  dönemlerde dikilen Aronia fidanları inceleyen Gürsü, arazinin  sınırında bulunan dereden  yapılan sulama ile geliştirilen Aronia’nın çelikleri yine arazide bulunan serada bakılması ve ihtiyaç duyulan elektriğin ise arazide bulunan güneş panellerinden elde edilmesinin bu ürüne yönelecek olan üreticilere örnek olacağını ifade etti.- Nihat Demirel
180 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
NECDET TEZCAN