• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

100 Türk’ten biri Zehra Türker

21/02/2020

100 Türk’ten biri Zehra Türker

     Hayatının büyük bir bölümünde Hollanda’da yaşayan Vize’li Zehra Türker, uzun yıllardır oğlu Bülent Türker ile birlikte yaptığı gönüllü çalışmalardan dolayı Hollanda kraliyet nişanına layık görüldü.
     VİZE HABER- Bülent Türker’in ardından annesi Zehra Türker’de Hollanda kraliyet nişanına layık görüldü. Hollanda’da 2015 yılında açtıkları Çanakkale Müzesi ile Türkiye’yi yurtdışında temsil eden Vize doğumlu Bülent Türker ve annesi Zehra Türker, bu kez dünyanın gündemine oturdu. 1937 doğumlu olan 84 yaşındaki Zehra Türker, Türk ve Hollanda toplumuna gönüllü hizmetleri ve son 10 yıldır  Çanakkale Müzesi’ndeki  üstün ve özverili çalışmalarıyla Türk-Hollanda Dostluğuna katkılarından dolayı Hollanda’da Kraliyet Üstün Hizmet Madalyası aldı.
     Zehra Türker, madalyasını 26 Nisan’da Lahey kentinde Lahey Belediye Başkanı Pauline Krikke'den aldı.
     Oğlu Bülent Türker’in ardından kendisine de kraliyet nişanı verilmesi nedeniyle mutlu olduğunu belirten Zehra Türker yaptığı açıklamada; "Milletimi çok sevdiğim için bu yardımları yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Amacım ödül almak değildi ama bu yıl verilen ödül programında bana da kraliyet nişanı verildi, mutluyum” dedi.
     Kral Willem Alexander’in doğum günü dolayısıyla 27 Nisan’da ülke genelinde düzenlenen Kral Günü kutlamaları kapsamında dağıtılan nişanı, şimdiye kadar Hollanda’da farklı kentlerde ikamet eden 100’den fazla Türk almaya hak kazandı.- Özlem Sezen
 
156 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
NECDET TEZCAN