• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

VİZE ÇEVRE YOLU YAPIMINA YILSONUNDA BAŞLANMASI PLANLANIYOR

21/05/2021

VİZE ÇEVRE YOLU YAPIMINA YILSONUNDA BAŞLANMASI PLANLANIYOR

     Kısa sıra içerisinde yapımına başlanması beklenilen Vize çevreyolu yapımının iptal edildiği şeklindeki haberler üzerine, hükümetin ilçemizdeki en yetkili ismi olan Ak Parti Vize İlçe Başkanı Ahmet Aydın’dan konuyla ilgili açıklama geldi. Aydın yaptığı açıklamada, “Vize çevreyolu yapımının iptali gibi bir durum söz konusu değildir” dedi.
     VİZE HABER- İlçemizdeki ağır taşıt trafiğinin azaltılması açısından oldukça önemli olan Vize çevreyolu yapımına yılsonunda başlanacağı belirtildi. Halen Çakıllı beldesinde devam eden çevreyolu çalışmalarının tamamlanmasının ardından, eski askeri arazi üzerinde inşa edilecek olan Çakıllı sanayisinin daha hızlı hayata geçirilmesi amacıyla Çakıllı çevreyolunun Saray ilçesine bağlanması amacıyla 8 kilometrelik bölünmüş yol çalışmasına başlanacak. Bu çalışmalar sürerken Vize çevreyolu geçişindeki doğalgaz ve elektrik hatlarının geçişi ile ilgili problemler çözülerek bir başka ekipte yılsonuna doğru Vize çevreyolu yapımı için çalışmalara başlayacak.
     Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Ak Parti Vize İlçe Başkanı Ahmet Aydın, “Kırklareli/Saray çevre yolunun programa alınmış olması nedeniyle Vize Çevreyolu yapımının iptal edilmesi gibi bir durum söz konusu değildir” diyerek şunları söyledi;
     “Siz çok değerli Vize halkımızla daha öncesinde de paylaşmış olduğum gibi Vize çevreyolu ile ilgili herhangi bir değişikliğin olmadığını bildirir, iptali olduğuna dair sosyal medya üzerinde yapılan paylaşımların asılsız olduğunu sizlere iletmek isterim.
     Saray/Kırklareli uzunluğu 71 km. 11 km.lik Kırklareli şehir geçişinin üst yapı iyileştirmesiyle Çakıllı, Vize, Pınarhisar çevre yollarının dahil olduğu 27.5 km.lik kesim bölünmüş yol standartlarında tamamlanacak olup, 185 metrelik 4 adet köprünün yer aldığı 7.5 km.lik Pınarhisar çevre yolunun 2021 de tamamlanacağını ulaştırma ve alt yapı Bakanımız Sn. Adil Karaismailoğlu 03/08/2020 tarihinde katılmış olduğu Saray/Kırklareli/Pınarhisar çevre yolu temel atma töreninde dile getirmiş ve Kırklareli/Saray çevre yolunun da 2022 yılında başlanacağı bilgisini vermiştir. Bu yıl içerisinde Çakıllı çevre yolu ve 8 km.lik Çakıllı/Saray arası bölünmüş yol programda olup çalışmaları hızla devam etmektedir.
     Proje kapsamında gerçekleştirilecek olan çevre yolu; Toplam uzunluk 71.1 km. olacak. Ulaşım süresi 78 dakikadan 45 dakikaya düşecek. Yıllık 78 milyon TL zaman tasarrufu, 20 milyon TL akaryakıt tasarrufu ile birlikte yıllık 8823 ton karbon emisyon salınımında azalma sağlayacaktır.
    Bu kapsamda inşa edilecek çevreyolunun planlanan program çerçevesinde hizmete girmesiyle ilçemiz ağır taşıt trafiğinin olumsuz etkilerinden kurtulmuş olacak ve ticari hareketliliği de beraberinde getirecektir. İlimizde yürütülen çevre projeleri ve yapılacak yatırımlarda da olduğu gibi gündemimizde olan iş bu proje İl Başkanımız Alper çiler, Milletvekilimiz Selahattin Minsolmaz ve Bakanlarımız ile koordineli olarak takip edilmekte olup, gelişmeler hakkında siz çok değerli Vize halkımız da bilgilendirilecektir” dedi.- Nihat Demirel
161 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
NECDET TEZCAN