• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

YENİ KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ İLE YENİDEN KISMİ OLARAK KAPANDIK

16/04/2021

YENİ KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ İLE YENİDEN KISMİ OLARAK KAPANDIK

     İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni tedbirler alındı. Artan vaka sayıları nedeniyle önceki kısmi kapanmalardan farklı olarak kısıtlama süreleri de arttırıldı.
     VİZE HABER- Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nun önerileri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan kararlar doğrultusunda 14 Nisan saat 19.00'dan itibaren ülke genelini kapsayacak şekilde iki haftalık kısmi kapanmaya gidildi.
KISMİ KAPANMA TEDBİRLERİ NELER?
     Hafta içerisinde yer alan günlerde 19.00­-05.00 saatleri arasında, hafta sonları ise cuma günleri saat 19.00'da başlayıp, cumartesi ve pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve pazartesi günleri saat 05.00'de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.
      Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla belirtilen yerler ve kişiler önceki genelgede belirtildiği şekilde kısıtlamadan muaf tutulacak.
      Sokağa çıkma kısıtlamasına yönelik tanınan muafiyetler, muafiyet nedenine ve zaman ve güzergahla sınırlı olacak, aksi durumda muafiyetlerin kötüye kullanımı olarak görülerek idari/adli yaptırımlara konu edilecek.
HAFTASONU 10:00-17:00 ARASINDA ÇALIŞABİLECEKLER
     Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, manav, kasaplar ve kuruyemişçilerin 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceği vurgulanan genelgede, "65 yaş ve üzeri ile 18 yaş altında bulunanlar hariç zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecek. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecek.
     Sokağa çıkma kısıtlamasındaki sürelere uymak için tüm iş yerlerinin (istisna getirilenler hariç) çalışma saatleri hafta içi günlerde 07.00-18.00 saatleri arası olarak belirlenecek. Zincir marketler ise saat 10.00'da açılacak.
65 YAŞ ÜSTÜNE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI
     Hafta içi günlerde 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10.00-14.00, 18 yaş altı gençler ve çocuklar ise 14.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek. Hafta içi/hafta sonu ayrımı olmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımızın şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş) kullanmalarına müsaade edilmeyecek.
     Yüz yüze eğitimin devamına karar verilen sınıf seviyeleri ile destekleme ve yetiştirme kursları/takviye kurslarında eğitim gören 18 yaş altı gençler, durumlarını belgelendirmeleri şartıyla toplu ulaşım araçlarını kullanabilecek.
17 MAYIS'A KADAR FAALİYETLERİ DURDURULDU
     17 Mayıs'a kadar geniş katılımlı etkinliklere izin verilmiyor. 16 Mayıs Pazar günü saat 00.00'a kadar yeme-içme yerleri iç veya dış alanlarında masada müşteri kabul edemeyecek, gel-al ve paket servis uygulaması hafta içi günlerde 07.00-19.00 saatleri arasında, saat 19.00'dan sahur vaktine kadar sadece paket servis, hafta sonları ise sabah 10.00'dan sahur vaktine kadar sadece paket servis şeklinde devam edecek.
     Halı saha, yüzme havuzu, spor salonu, güzellik merkezi/salonları, hamam ve saunalar, lunaparklar ve tematik parkları, kahvehane, kıraathane, kafe, dernek lokali, çay bahçesi gibi yerler, internet kafe/salonu, elektronik oyun yerleri, bilardo salonu gibi yerlerin faaliyetlerine 17 Mayıs Pazartesi gününe kadar ara verilecek.
     Çay ocakları ise masa, sandalye/taburelerini kaldırmak ve sadece esnafa servis yapmak kaydıyla faaliyetlerine devam edebilecek.
     17 Mayıs'a kadar sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatiflerin genel kurul dahil yapacakları geniş katılımlı her türlü etkinliklerine izin verilmeyecek.
NİŞAN, KINA, TÖREN, MERASİM, DÜĞÜN YOK
     Evlendirme işlemlerinin gerçekleştirilmesine devam edilmekle birlikte nikâh ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, 17 Mayıs'tan itibaren yapılabilecek. Bu süreye kadar herhangi bir şekilde nişan, kına, tören, merasim, düğün yapılmasına müsaade edilmeyecek. Şehir içi toplu ulaşım araçlarında, oturma kapasitesi yüzde 50 ile sınırlandırıldı.
     Huzurevi, yaşlı bakımevi, rehabilitasyon merkezi, çocuk evleri gibi sosyal koruma/bakım merkezlerinde 17 Mayıs'a kadar ziyaretçi kabul edemeyecek.
190 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
NECDET TEZCAN