• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

VAKALAR BİR HAFTADA %74, İKİ AYDA %885 ARTTI

09/04/2021

VAKALAR BİR HAFTADA %74, İKİ AYDA %885 ARTTI

      Covid-19 salgınında Kırklareli’ndeki vaka sayıları rekorlar kırarak artmaya devam ediyor. Maske, mesafe, hijyen denildikçe sanki virüs kudurdukça kuduruyor. İlk olarak 8-14 Şubat tarihinde açıklanan 100 bin kişide vaka ortalaması 52,61 olan Kırklareli’miz, aradan geçen sürede bu oranı % 885 arttırarak Türkiye genelindeki ilk 5 il arasına girdi.
     VİZE HABER- Sağlık Bakanlığı tarafından vaka sayılarının açıklanmaya başladığı ilk hafta 100 bin nüfusa karşılık gelen vaka ortalaması 52,61 olan Kırklareli ili, haftalar ilerledikçe vaka sayısında rekorlar kırmaya başladı. Mart ayının son haftasını 298,28 ile geçen Kırklareli, geçtiğimiz pazartesi açıklanan vaka sayıları ile yüzde 74 lük bir artış daha göstererek 518,23’e yükseldi. Sağlık Bakanlığı'nca açıklanan 'vaka oranı' haritasına göre, 1 haftada yüzde 74 artış ile Türkiye'de ilk 5 il arasına giren Kırklareli'de valilik, halkı ev ve komşu ziyaretleri yapmamaları, gün, doğum günü, mevlit, taziye gibi nedenlerle kalabalık olarak bir araya gelmemeleri konusunda uyardı...
     Özellikle il merkezi ve Lüleburgaz ilçesi HES uygulamasında kırmızı renge bürünürken, birkaç hafta önce belirli bölgeleri kırmızı renkte görülen Vize’de de harita git gide kırmızı ile kaplanmaya başladı. Eğer normalleşme dönemini farklı anlayarak maske, mesafe ve temizlik gibi hassas konulara dikkat etmediğimiz takdirde, çok yüksek risk grubuna alınan ilimizde yeniden evlere hapsolmamız kaçınılmaz olacak gibi görünüyor.
     Filyasyon ekiplerinin çalışmalarını aralıksız olarak sürdürmelerine rağmen vaka artışının önüne geçilemezken, Valilik, son yaptığı açıklama ile halkı tedbirlere uymaları konusunda uyardı. Valiliğin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:
Değerli Kırklarelililer;
     “Son günlerde Ülkemiz genelinde olduğu gibi İlimizde de vaka sayıları artış göstermektedir. Buna bağlı olarak İlimiz Çok Yüksek Risk Grubu olan Kırmızı kategoride ve İller arasında haftalık vaka sayısına göre ilk 5 il arasında yer almaktadır.
     İlimizde koronavirüs ile mücadelemizde bugüne kadar alınan tüm tedbir ve önlemleri arttırarak devam ettirmemiz gerekiyor. Lütfen her zamankinden daha dikkatli olalım. Salgınla mücadelenin devam ettiğini ve mutasyona uğrayan virüsün bulaş hızının arttığını unutmayalım.
     Bu sebeple vatandaşlarımızın başta maske, sosyal mesafe ve hijyen olmak üzere, bulaş riskinin en fazla görüldüğü ev ve komşu ziyaretlerini yapmamaları, gün, doğum günü, mevlit, taziye gibi sebeplerle kalabalık ortamlarda bulunmamaları ve bir araya gelmemeleri toplum sağlığı açısından büyük önem arz etmektedir.
     Unutmayalım yaşanan vaka artışını önlemek ve kısıtlamaların artmamasını sağlamak bizim elimizdedir” denildi.- Nihat Demirel
177 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.439832.5698
Euro34.502534.6407
NECDET TEZCAN