• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimiz

02/04/2021

Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimiz

     Vize’de ‘Öncelik hayatın, öncelik yayanın’ uygulaması kapsamında belirlenen yaya geçitleri kırmızıya boyandı.
      VİZE HABER- İçişleri Bakanlığı’nın "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" uygulaması kapsamında, Vize’de de yaya geçitlerine kırmızı çizgiler çizildi. Yaya Öncelikli Trafik Yılı etkinlikleri kapsamında “KIRMIZI ÇİZGİMİZİ ÇEKİYORUZ” mottosuyla Kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermeye dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla ülke genelinde 30 Mart 2021 Salı günü eş zamanlı olarak uygulamaya konulan proje etkinliği ile yaya geçitlerine Kırmızı çizgiler çekildi.
      İlçemiz Kaymakamı Elif Canan Tuncer, Belediye Başkanı Ercan Özalp, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Basri Korkmaz ile birlikte polis ve jandarma ekiplerinin katılımıyla düzenlenen etkinlikte Yaya Geçidine Kırmızı Çizgi çekildi. Proje etkinliği kapsamında yoldan geçen araçlara uyarılarda bulunularak broşürler dağıtıldı.
     Etkinlik ile "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganı ile sürücülerin yaya ve okul geçitleri öncesinde dikkatlerini en üst düzeye çıkarmak suretiyle yavaşlamalarını ve yayalara ilk geçiş hakkını vermeleri amacıyla bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları ile yaya önceliği algısının sürücülerde oluşturulması hedeflendi.- Özlem Sezen
250 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
NECDET TEZCAN