• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Sıfır Atık Projesi konteynerleri Sergen köyüne geldi

02/04/2021

Sıfır Atık Projesi konteynerleri Sergen köyüne geldi

     Kırklareli Valiliği İl Özel İdaresi tarafından "Sıfır Atık" Projesi uygulaması kapsamında Demirköy ve Vize ilçelerine bağlı 39 köyde kullanılmak üzere alınan konteynerlerin dağıtımına başlandı.
    VİZE HABER-  Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İş birliği Programı ile "Sıfır Atık" Projesi uygulaması kapsamında Sergen Köyünde kullanılacak olan konteynerler köy muhtarlığına teslim edildi. 31 Mart 2021 Çarşamba günü düzenlenen eslim programına Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve Eşi İlknur Bilgin ile birlikte ilçemiz Kaymakamı Elif Canan Tuncer’de katıldı. 
     Vali BİLGİN, konteynerlerin tesliminde yaptığı açıklamada; “Sıfır Atık Projesi kapsamında Demirköy ve Vize ilçelerimize bağlı 39 köyde biyo-bozunur (petrol kökenli) ve ambalaj atıklarını evsel atıklar içerisinden ayrıştırmak ve ekonomiye kazandırılmak amacıyla atıkların toplanması amacıyla konteynerler konulacağını söyledi. Köy sakinlerimize ise "geri dönüşüm kartları" verileceğini ve köylülerimizin kartlarına, konteynere attıkları her atık karşılığında sistem aracılığıyla puan yükleneceğini belirterek, vatandaşlarımızın anlaşmalı köy bakkalına giderek kazandıkları puanlar karşılığında gıda alışverişi yapabilecekler, bu projeyle hem doğamız hem köylümüz ve ülkemiz kazanacaktır” dedi.
246 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
NECDET TEZCAN