• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

VİZE’NİN ÇINARLARI PROJE MERKEZİ AÇILDI

02/04/2021

VİZE’NİN ÇINARLARI PROJE MERKEZİ AÇILDI

     Vize Kaymakamlığı tarafından, Vize Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na hazırlattırılan ‘Vize’nin Çınarları Proje Merkezi’ açılışı, Çarşamba günü Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve eşi İlknur Bilgin’in katılımıyla yapıldı.
     VİZE HABER- Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına hazırlattırılan projenin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca kabul edilmesinin hemen ardından Devlet Mahallesi Gül sokakta kiralanan iş yerinde merkez hazır hale getirildi. İlçemiz Kaymakamı Elif Canan Tuncer’in Vize’de göreve başladığı ilk günlerde hazırlanması yönünde talimat verdiği ve kendi değimiyle ‘Dualı Proje’ diye adlandırdığı Vize’nin Çınarları projesi merkezi yaşlılarımızın eli ayağı olacak.  Proje ile yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ev temizlikleri, fatura ödemeleri vs. gibi işler merkez çalışanları tarafından yapılacak.
AÇILIŞI VALİ BİLGİN YAPTI
     Merkezin Açılışına Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve Eşi İlknur Bilgin, ilçemiz Kaymakamı Elif Canan Tuncer, Belediye Başkanı Ercan Özalp ve vakıf yetkilileri ile merkez çalışanları ve vatandaşlar katıldı.
Açılışta konuşan Vali Osman Bilgin, “Hiç kimse yaşlansa dahi huzur evine gitmek istemez. Bu manada bu proje oldukça önemli bir proje” diyerek şunları söyledi;
PROJE İLE YAŞLILARIMIZ KENDİ EVLERİNDE RAHAT EDECEK
     “Vize Kaymakamlığımız tarafından oluşturulan Vize’nin Çınarları projesi ile ihtiyaç sahibi yaşlı ve engelli vatandaşların evlerine gidilerek ev temizlikleri yapılıyor. Yine bununla birlikte Pazar alış verişlerinden, fatura ödemelerine, bahçe temizliklerinden yemek yapmaya kadar birçok konuda bu vatandaşlarımıza destek oluyorlar. Projeler bu şekilde geliştirildikçe insanlarımızın kendi yaşam alanlarında daha mutlu bir şekilde yaşamaları sağlanmış oluyor. Böylelikle huzur evi gibi ihtiyaçlarda azalmış oluyor. Bu nedenle bu projeyi önemsemeliyiz. Birçok yerde benzer konuda ön çalışmalar yapılıyor ama Vize ilçemiz ilk olarak başlattı ve oda Kaymakam hanımın çalışkanlığı ve üretkenliğiyle sağlandı. Ben Kaymakam Hanımı tebrik ediyorum ve tüm Kaymakam arkadaşlarımıza örnek olacağını ve diğer ilçelerimizde de benzer projelerin uygulanacağını düşünüyorum” dedi.
       Açılış programında daha sonra merkez hakkında bilgiler alan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, ilk etapta 3 personel ile hizmete başlayan merkezin ilçeye hayırlı uğurlu olmasını diledi.
     Vize Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hayata geçirilerek ilçede bulunan yaşlılarımızın her konuda yardımına koşan Vize Çınarları Merkezi, ihtiyaçların giderilmesine yardımcı olması amacıyla çamaşır makinası, kurutma makinası, ütü v.b. gibi malzemeler ile donatıldı.- Nihat Demirel
108 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
NECDET TEZCAN