• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

52,61 – 71,05 – 96,44

05/03/2021

ÇOK YÜKSEK RİSKİN SINIRINDA

     VİZE HABER- Salgında iki haftalık dönemde vaka sayısı hızla artmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından vaka sayılarının açıklanmaya başladığı ilk hafta 100 bin nüfusa karşılık gelen vaka ortalaması 52,61 olan Kırklareli ili, geçen 2 haftanın ardından yaklaşık %100’e yakın bir artışla ortalamayı 96,44’e yükseltti. Bu ortalama ise “ÇOK YÜKSEK RİSK” sınırı olarak bilinen 100 binde 100’lü rakamların habercisi olarak görülüyor.
VALİ BİLGİN:
"KENTİMİZDE MAALESEF İKİ HAFTADA YÜZDE 100'E YAKIN VAKA ARTIŞI OLDU"
     İçişleri Bakanlığının başlattığı "Dinamik Denetim Süreci" uygulaması kapsamında yapılan denetimlerin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Covid-19 ile ciddi mücadele etmelerine rağmen vakaların artış gösterdiğini belirterek şunları söyledi;
     "Kentimizde maalesef iki haftada yüzde 100'e yakın vaka artışı oldu. O nedenle yüksek riskli bir iliz. Hep birlikte düşük riske indirebiliriz. Bu da hepimizin gayretiyle olur. Hep birlikte Dinamik Denetim Süreci'ni yöneteceğiz. Başka çaremiz yok. Çok yüksek riske geçtiğimizde yanı başımızda Edirne ilimiz bu kapsamda biliyorsunuz, iş yerleri kapalı. İki haftada bir bu değerlendirmeye alınacak. Biz de iki hafta sonra çok yüksek riske girme durumumuz olduğunda, bu bizim için hakikaten çok zor bir durum olur" ​​​​​​​dedi.- Nihat Demirel
 
İLİMİZDE YENİ NORMALLEŞME
     Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Covid-19 risk değerlendirme haritasına göre turuncu kategoride (yüksek risk) bulunan Kırklareli’nde Salı gününden itibaren yeni normal hayat başladı. Ancak daha önceden alınan birçok kararın değiştirilmesi ve hayatımıza giren yeni risk kategorileri ise kafaların bir hayli karışmasına neden oldu. Bu karışıklığı önlemek için gazetemiz Vize Haber sizler için Kırklareli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararlarını ayrıntılı bir şekilde derledi.
SADECE PAZAR GÜNÜ SOKAĞA ÇIKMAK YASAK
     Hafta içi ve Cumartesi günleri sokağa çıkma yasakları sadece geceleri 21.00-05.00 saatleri arasında uygulanacak. Pazar günü ise hem gündüz hem de gece sokağa çıkmak yasak. Yasaktan muaf olan yer ve kişiler önceki uygulamalardaki gibi devam edecek.
65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTI TOPLU ULAŞIM ARAÇLARINA BİNEBİLECEK
     65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlarımız için getirilen sokağa çıkma süreleri 3 saatten 4 saate yükseltildi. 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın 10.00- 14.00 saatleri arasında, 20 yaş altı çocuklarımız ve gençlerimizin ise 14.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecekler. Ayrıca 65 yaş üzeri vatandaşlar ile 20 yaş altı gençler ve çocuklar toplu ulaşım araçlarına binebilecek.
RESTORAN, KAFE VE KIRATHANELER AÇILDI
Lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı gibi yeme içme yerleri ile kıraathane ve çay bahçesi gibi işyerleri % 50 kapasite ile 07.00-19.00 saatleri arasında müşteri kabul edebiliyor. Ancak gel-al ve paket servis saat 21.00’e kadar, sadece paket servis ise saat 24.00’e kadar devam ediyor.
DÜĞÜNLERE YİNE BİR SAAT İZİN
     Kırklareli’nin yüksek riskli bölge olması nedeniyle aslında düğünlerde izin yine nikâh ve nikâh merasimlerine çıktı. Buralarda da kişi başına minimum 8 m2 alan ayırmak, katılımcı sayısında 50'yi geçmemek ve 1 saatle tamamlamak gerekiyor.
GENEL KURULLAR YAPILABİLECEK
Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatifler tarafından genel kurul yapılabilecek. Ancak bu genel kurullarda da kişi başına 8 metrekare alan bırakılacak ve azami kişi sayısı 300'ü geçmeyecek.
SİTE VE APARTMAN GENEL KURULLARI DA SERBEST
 Gerekli tedbir ve önlemlerin alınması sağlanarak aylardır ertelenen site ve apartman genel kurul toplantıları da yapılabilecek.- Nihat Demirel
 
249 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
NECDET TEZCAN