• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

ÇAKILLI ÇEVRE YOLU YAPIMINA BAŞLANDI

12/03/2021

ÇAKILLI ÇEVRE YOLU YAPIMINA BAŞLANDI

     Daha önceden Kırklareli – Pınarhisar Bölünmüş yol yapımı olarak ihaleye çıkartılması planlanan ancak daha sonra kapsamı genişletilerek Kırklareli – Saray olarak değiştirilen yol yapımında sıra Çakıllı çevreyoluna geldi.
     VİZE HABER- Kırklareli – Saray arası yol yapım çalışmaları tüm hızla devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yapılan temel atma töreninin ardından başlayan Pınarhisar çevre yolu çalışmaları kısa süre önce tamamlandı. Pınarhisar çevreyolu çalışmalarının tamamlanmasının ardından Kırklareli – Saray yolu Çakıllı beldesi geçişi için ekipler bölgeye sevk edildi.
      Çakıllı ve Vize çevreyolu çalışmaları öncesinde şantiye alanını Çakıllı beldesi futbol sahasının alt kısmında hazırlayan ekipler, geçtiğimiz pazartesi gününden itibaren de Çakıllı çevreyolu çalışmalarına başladılar. Çevreyolu çalışmalarını yakından takip eden Çakıllı Belediye Başkanı Mehmet Bayram, hafta içerisinde şantiye alanını ve menfez çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmalarla ilgili gazetemize açıklamada bulunan Çakıllı Belediye Başkanı Mehmet Bayram şunları söyledi;
      “Saray istikametinden gelecek olan yol beldemize 2 kilometre kala eski askeri arazi önünden ayrılarak çevre yolu olarak devam edecek. Duble yol şeklinde beldeyi dışarıdan dolaşacak olan yol Vize çıkışında bulunan benzinliğin arka kısmından yeniden Vize yoluna bağlanacak.
       Pazartesi günü başlayan çalışmalar kapsamında ekipler ilk olarak çevreyolu güzergâhı üzerinde bulunan 3 adet menfez ve 2 adet köprünün temellerini atacaklar. Ardından bölünmüş yollar oluşturularak bağlantıları yapılacak” dedi.
      Önümüzdeki yaz aylarında Çakıllı çevreyolunu tamamlayarak trafiğe açmayı planlayan ekipler, ardından Vize çevreyolu yapımına başlayacaklar. Vize çevreyolu ise ilçeye 4 kilometre kala ayrılacak ve ilçeyi dışarıdan dolaşarak Alders fabrikası önünden çıkarak Pınarhisar yoluna bağlanacak.
ÇEVRE YOLLARI BÖLÜNMÜŞ, DİĞER KISIMLAR TEK YOL OLACAK
     Saray - Kırklareli'nin uzunluğu 71 kilometre, 11 kilometrelik Kırklareli şehir geçişinin üstyapı iyileştirmesiyle Çakıllı, Vize, Pınarhisar çevre yollarının dâhil olduğu 27,5 kilometrelik kesim bölünmüş yol, kalan 43,6 kilometrelik kısım tek yol standardında tamamlanacak. Projenin tamamının ise 2022 yılında tamamlanması planlanıyor.
     Böylece güzergâh üzerinde ulaşım süresi 78 dakikadan 45 dakikaya düşecek. Saray, Vize, Pınarhisar ilçeleri arasında ağır taşıt trafiği rahatlayacak.– Nihat Demirel
 
1106 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
NECDET TEZCAN