• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Belde ve köylerde öğrenciler yeniden okulla buluştu

19/02/2021

Belde ve köylerde öğrenciler yeniden okulla buluştu

     Milli Eğitim Bakanlığınca, 15 Şubat ta kademeli yüz yüze eğitimin başlayacağının duyurulmasının ardından Türkiye genelindeki köy okulları yüz yüze eğitime hazır hale getirilmişti. Ancak yoğun kar yağışı nedeniyle Valilik kararıyla okullarda yüz yüze eğitime bir gün gecikmeli olarak salı günü başlandı.
      VİZE HABER- Yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınıyla mücadele kapsamında bir süredir kapalı olan köy okullarında eğitime başlanması hem öğrenciler ve velilerde hem de öğretmenlerde sevinç yarattı. Milli Eğitim Bakanlığının yüz yüze eğitime ara verilmesi nedeniyle EBA gibi uygulamalarla eğitimdeki açığı kapatmaya çalıştığı bu salgın döneminde okulların yeniden açılması özellikle eğitim- öğretim çağının ilk yıllarındaki öğrenciler açısından büyük önem taşıyor.
VİZE’DE 7 OKUL ÖĞRENCİLERİNE KAVUŞTU
     İlçemiz okullarından; Vize Anaokulu, Sergen İlk/Ortaokulu, Kıyıköy İlk/Ortaokulu, Çakıllı İlk/Ortaokulu, Evrenli Şehitler İlkokulu, Kızılağaç İlkokulu, Kışlacık İlkokullarında 16/02/2021 tarihi itibariyle yüz yüze eğitim başladı.
     Pazar günü başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle mutlulukları gözlerinde okunan çocuklar, pazartesi günü de yağan karın tadını çıkarttılar. Ardından Salı günü ders başı yapan öğrenciler, hem okula başlamanın mutluluğunu hem de arkadaşları ile oyunlar oynamanın keyfini yaşadılar.
     Okullarda yüz yüz eğitimin başlaması nedeniyle Kıyıköy Beldesine giden İlçe Milli Eğitim Müdürü Rışvan DÜNDAR, Kıyıköy İlk/Ortaokulu'nu ziyaret ederek 2. dönemin tüm öğretmen ve öğrencilere hayırlı olması temennisinde bulundu.- Sevil Demirel
 
225 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351
NECDET TEZCAN