• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Kırklareli Meşe Balı Coğrafi İşaret Tesciline Kavuştu

12/02/2021

Türkiye'de yeni yeni tanınmaya başlanan yurt dışında ABD'de ve AB'de çok bilinen bir bal olan Meşe Balı; diğer ballara göre daha az üretilen, temmuz ve ağustos aylarının belirli dönemlerinde elde edilen siyaha yakın koyu renkli bir baldır.

      Kırklareli ili, meşe ormanlarının yoğun olarak bulunduğu Istranca (Yıldız) Dağlarının eteklerinde yer almaktadır. Trakya Bölgesinde üretimi yapılan Meşe Balı %80-85 oranında ilimiz sınırları içerisinde üretilmektedir.
     Koruyucu ve antioksidan özelliği yüksek olan Meşe Balının uzun uğraşılar sonucu gerçek kimliği tescil edilmiştir. 2018 yılında Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Trakya Kalkınma Ajansı arasında imzalanan protokol gereği yapılan proje ile "Kırklareli Meşe Balı Coğrafi İşaret Tescili çalışmaları 2019 ve 2020 yıllarında başlatılmış ve 15 Kasım 2020 tarihinde tescil başvurusunu tamamlayarak duyuruya çıkmış olup, duyuru sonucu herhangi bir itiraz söz konusu olmadığı için "Coğrafi İşaret Tescil Belgesi" almaya hak kazanmıştır.
     Kırklareli Meşe Balı Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alınması sürecini yürüten Müdür ve Başkanlarımızın nezdinde; projelendirme ve uygulanmasında emeği geçen Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Hasan DOĞAN'a,  projede yer alan ve katkı sağlayan tüm paydaşlara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak teşekkür ederiz.
      Kırklareli Meşe Balı Coğrafi İşaret Tescil Belgesi ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun.
209 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
NECDET TEZCAN