• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

5 Mağara daha "tabiat varlığı" oldu

05/02/2021

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aksicim köyünde bulunan Alişahin Pınarı Mağarası’nın ardından 5 mağarayı daha tabiat varlığı olarak tescilledi.

      VİZE HABER- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Balkaya köyünde iki, Hamidiye, Kıyıköy ve Kışlacık köylerinde ise birer Mağara’nın "tabiat varlığı" olarak tesciline ilişkin ilanlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Tescillenen alanlara ait koordinat ve parsel bilgilerinin de yer aldığı ilanlar şöyle;
Ahmedin Mağarası
      Vize ilçesi, Balkaya köyü sınırları içerisinde yer alan Ahmedin Mağarası’nın “Tabiat Varlığı- B Grubu Mağara” olduğuna ve sınırları belirlenmiş olan alanın “Mağara Koruma Alanı” olarak belirlenmesine ve koruma alanı sınırları belirtilen mağaranın tabiat varlığı olarak tesciline karar verildi.
Kurudere (Ağıl) Mağarası
     Vize ilçesi, Hamidiye köyü sınırları içerisinde yer alan Kurudere (Ağıl) Mağarası’nın “Tabiat Varlığı- C Grubu Mağara” olduğuna ve sınırları belirlenmiş olan alanın “Mağara Koruma Alanı” olarak belirlenmesine ve koruma alanı sınırları belirtilen mağaranın tabiat varlığı olarak tesciline karar verildi.
Kıyıköy Mağarası
      Vize ilçesi, Kıyıköy beldesi sınırları içerisinde yer alan Kıyıköy Mağarası’nın “Tabiat Varlığı- A Grubu Mağara” olduğuna ve sınırları belirlenmiş olan alanın “Mağara Koruma Alanı” olarak belirlenmesine ve koruma alanı sınırları belirtilen mağaranın tabiat varlığı olarak tesciline karar verildi.
Bostanlıktarla Düdeni Mağarası
     Vize ilçesi, Kışlacık köyü sınırları içerisinde yer alan Bostanlıktarla Düdeni Mağarası’nın “Tabiat Varlığı- B Grubu Mağara” olduğuna ve sınırları belirlenmiş olan alanın “Mağara Koruma Alanı” olarak belirlenmesine ve koruma alanı sınırları belirtilen mağaranın tabiat varlığı olarak tesciline karar verildi.
Domuzdere Mağarası
     Vize ilçesi, Balkaya köyü sınırları içerisinde yer alan Domuzdere Mağarası’nın “Tabiat Varlığı- A Grubu Mağara” olduğuna ve sınırları belirlenmiş olan alanın “Mağara Koruma Alanı” olarak belirlenmesine ve koruma alanı sınırları belirtilen mağaranın tabiat varlığı olarak tesciline karar verildi.- Nihat Demirel
347 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
NECDET TEZCAN