• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

MAHMUT ERBİL CADDESİNDEKİ BÖLÜNMÜŞ YOL İKİ YERDEN TRAFİĞE AÇILACAK

22/01/2021

Yapıldığı günden itibaren Vize’yi adeta ortadan ikiye ayıran Mahmut Erbil caddesindeki bölünmüş yol kısa süre içerisinde iki yerden yapılacak olan açma ile yeniden kullanışlı hale getirilecek.

     VİZE HABER- İlçemiz Orduevi kavşağından başlayarak Hasbuğa kavşağına kadar olan ve 2015 yılında karayolları ağına dahil olan Mahmut Erbil Caddesinde oluşturulan bölünmüş yol nedeniyle yaşanan sıkıntılar kısa süre içerisinde son bulacak. Karayolları ağına bağlı olan bir bölünmüş yol olması nedeniyle izinsiz herhangi bir çalışma yapılamayan yol, kısa süre önce yeniden belediyenin denetim ve kontrolüne geçti. Belediye Başkanı Ercan Özalp’in Karayolları Genel Müdürlüğü ile yapmış olduğu görüşme ve yazışmalar sonucunda yeniden belediyenin denetim ve kontrolüne geçen caddede bakım ve onarımının yanı sıra kavşak düzenlemeleri de yapılacak.
GEÇİŞLER ŞUBAT AYINDA AÇILACAK
    Orduevi kavşağından başlayarak Hasbuğa kavşağına kadar olan 550 metrelik bölünmüş yolun yeniden belediyenin kontrolüne geçmesinin ardından yolda yeni geçiş yerleri açılması gündeme geldi. Vatandaşların bu yöndeki yoğun istekleri nedeniyle görüştüğümüz Vize Belediye Başkanı Ercan Özalp, “gerekli çalışmalara başladık” diyerek şunları söyledi;
     “Halkımızın yoğun isteği nedeniyle seçim döneminde vermiş olduğumuz sözlerden bir tanesi de kentimizi ortadan ikiye ayıran bu yolda gerekli düzenlemeleri yapmaktı. Bu nedenle göreve geldiğimiz günden itibaren bu yönde çalışmalarımızı sürdürdük. Kısa süre öncede yolun bakım, onarım ve denetimi belediyemize verildi. Böylelikle yolda istediğimiz tasarrufu yapabilecek konuma geldik. İlk etapta yolun her iki tarafındaki okullara, sağlık kuruluşlarına ve hatta esnafımıza dahi ulaşmak için uzunca bir yol kat etmek zorunda kalan vatandaşlarımız için yolu iki ayrı noktadan trafiğe açacağız. Bu açmaları Zübeyde Hanım caddesinden ve 5 nolu caddeden yapacağız. Bu yöndeki tüm çalışmalarımızı tamamladık ve meclis kararını alarak planlarımızı çizdirdik” dedi.
GEREKİRSE REFÜJÜ TAMAMEN KALDIRIRIZ
      Askı süresinin tamamlanmasının ardından Şubat ayı içerisinde yol geçişlerini açacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Özalp, doğalgaz çalışmalarının ardından gerekirse yolun ortasında bulunan elektrik direklerini tekrar kaldırımlara alarak orta refüjü tamamen kaldırabileceklerini de sözlerine ekledi.- Nihat Demirel
231 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
NECDET TEZCAN