• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

VİZE DEVLET HASTANESİ’NDE İLK COVİD-19 AŞISI VURULDU

15/01/2021

Aylardır süren koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de vatandaşlar zor günler geçiriyor. Ancak dünden itibaren başlatılan aşılama çalışmaları ile tünelin çıkışı da yavaş yavaş görünmeye başladı.

     VİZE HABER- Türkiye’de dün tarihi denilecek kadar değerli bir gün yaşandı. Acil Kullanım Onayı verilmesinin ardından ilk CoronaVac aşılarının 1.doz uygulaması tüm Türkiye genelinde sağlık çalışanlarına yapılmaya başlandı. Aşılar 81 ilin halk sağlığı depolarına teslim edildi. Türkiye genelinde 81 ilde aşılama çalışmaları başladı. Bu kapsamda Vize Devlet hastanesi de sağlık çalışanlarını aşılamaya başladı.
HASTANE AŞILAMA İÇİN HAZIR
     Covid 19 aşısının 1.doz uygulaması için öncelikle tüm sağlık çalışanlarını aşılamak için Vize Devlet hastanesinin 1. katında 5 odalı aşı polikliniği ve yanına 1 adet müdahale odası oluşturuldu. Yine bunlara ilave olarak aşı öncesi bekleme alanı ve aşı sonrası bekleme alanları oluşturuldu.
     Yine Hastaneye gelen vatandaşların kolaylıkla aşı odalarına erişebilmesi için yönlendirme levhaları ve tabelaları asıldı. Hastane içi koridor zeminlerine yönlendirme yazıları ve duvarlara da yönlendirme tabelaları asıldı. Yaklaşık 10 sağlık personeli 3 hekim aşı uygulamasında görevlendirildi.
İLK AŞI ACİL SERVİS DOKTORUNA YAPILDI
     Vize Devlet hastanesinde dün sabah saat 10.00’dan itibaren sağlık çalışanlarının aşılanmasına başlandı. İlk aşı acil servis doktoruna yapılırken ardından diğer sağlık çalışanları ile aşılamaya devam edildi. Aşılama sırasında aşıyı uygulayacak sağlık çalışanı, aşılanacak kişinin kimlik bilgileri ve kişi için ayrılan aşıyı eşleştirdikten sonra uygulayabiliyor.
AŞI SIRASI NASIL UYGULANACAK?
     İlk etapta Türkiye’ye gönderilen CoronaVac aşıları yalnızca sağlık çalışanlarına uygulanacak. Ardından gelecek olan yeni aşılarla ise öncelikli olarak 65 yaş üstü vatandaşlar ile yaşlı, engelli, koruma evlerinde kalanlar gibi toplu ve kalabalık yerlerde yaşayan yetişkinler aşılanacak.
     İkinci aşamada toplumun işleyişi için gerekli sektörlerde ve yüksek riskli ortamlarda bulunan ve kritik işlerde çalışan kişiler ile 50 yaş ve üzeri en az bir kronik hastalığı bulunan kişiler aşılanacak.
      Üçüncü aşamada, 50 yaş altı en az bir kronik hastalığı bulunan vatandaşlar, genç yetişkinler, ilk iki grupta yer almayan sektör ve mesleklerde çalışanlar aşı olacak. Dördüncü ve son aşamada ise ilk üç grubun dışında kalan tüm bireyler aşılanacak.
RANDEVU NASIL ALINACAK
     Türkiye'ye Çin'den getirilen CoronaVac aşılarının sağlık çalışanlarına uygulanması için Merkezi Hekim Randevu Sistemine (MHRS) "aşı randevu" bölümü eklendi. Vatandaşlar aşılama takvimi doğrultusunda Covid-19 aşısı için MHRS üzerinden "https://www.mhrs.gov.tr/" veya "Alo 182"den randevu alabilecek. Vatandaşlar, öncelik gruplarına göre kendilerine ulaşan bildirimden sonra MHRS üzerinden, aile hekimlerinden veya uygun bir kamu ya da özel hastaneden randevu alarak aşılarını yaptırabilecek. Söz konusu inaktif aşılar, 28 gün ara ile iki doz olarak yapılacak.
MHRS ÜZERİNDEN AŞI RANDEVUSU NASIL OLUŞTURULUR?
     Corona aşısı için Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden https://www.mhrs.gov.tr/ veya 182'den randevu alınarak başvuru yapılabilecek.
     MHRS Web'den randevu almak için; Daha önceden üyelik kaydınız yok ise "Randevu Al" butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan "Üye Ol" seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer üyeliğiniz mevcut ise kimlik numaranız ve şifrenizle istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz.
     MHRS mobilde randevu almak için ise akıllı cihazınızın uygulama marketinden MHRS uygulamasını indirerek üyelik kaydınız yoksa oluşturabilir, var ise kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak randevunuzu alabilirsiniz. Corona virüs aşısı randevusu için, sisteme giriş yapıldıktan sonra "Hastane randevusu al" seçeneği üzerinden "Genel Arama" ardından "Covid-19 aşı" seçeneğini tıklayarak gerekli bilgileri girmeniz gerekiyor.- Nihat Demirel
314 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
NECDET TEZCAN