• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

KAYMAKAMLIK ESKİ HÜKÜMET KONAĞI BİNASINA TAŞINACAK

08/01/2021

Kırklareli Kültür Varlıkları envanterinde kayıtlı olan Vize eski hükümet konağı binası kısa süre içerisinde yeniden restorasyona alınacak.

     VİZE HABER- İlçemiz Cumhuriyet meydanında bulunan ve uzun süredir kullanılmayan eski hükümet konağı binası Kaymakamlık birimleri ile Nüfus müdürlüğünün taşınması amacıyla yeniden restore edilecek. Bir dönem yapılan restorasyon çalışmalarının ardından Vize Meslek Yüksekokulu’na ev sahipliği yapan bina, daha sonra ise adliyenin taşınması amacıyla Adalet Bakanlığına tahsis edilmişti.  Ancak uzun süre geçmesine rağmen herhangi bir çalışma yapılmayan binaya kısa süre önce Vize Kaymakamlığı talip oldu. Valilik onayının ardından yapılan çalışmalarla eski hükümet konağı binası Kaymakamlık olarak kullanılması amacıyla İçişleri Bakanlığına tahsis edildi.
      Aralık ayının son günlerinde ilçemize gelen İl Özel İdaresi teknik elemanları, ilçemiz Kaymakamı Elif Canan Tuncer ile birlikte binada incelemelerde bulundular. Restorasyon ile ilgili gerekli planlamaların yapıldığı incelemenin ardından proje hazırlığı ile ilgili çalışmalara başlandı.
NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ DE TAŞINACAK
     Halen faaliyet gösteren hükümet konağı binasının asansör olmaması nedeniyle yaşlı ve engelliler için büyük sıkıntılar yaşatması üzerine taşınma kararı alındığı öğrenildi. Kaymakamlık ile birlikte Özel İdare, Yazı İşleri, Köylere Hizmet Götürme Birliği, Milli Emlak Şefliği ve Nüfus Müdürlüğü de restorasyonu yapılacak olan eski hükümet konağı binasına taşınacak. Taşınmanın ardından Nüfus Müdürlüğü ilk katta, kaymakamlık ve diğer birimler ise ikinci katta vatandaşlara hizmet verecek.
     Projenin hazırlanmasının ardından restorasyon ihalesine çıkılarak çalışmalara başlanması planlanıyor.- Nihat Demirel
 
397 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
NECDET TEZCAN