• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Eski Kız Sanat Okulu’nda restorasyon sürüyor

18/12/2020

Avrupa Birliği Başkanlığının ulusal otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında desteklenen ‘Bizim Tarihi Zenginliğimiz’ projesinde restorasyon çalışmaları sürüyor.

     VİZE HABER- Vize Kaymakamlığı ile Primorsko Belediyesi tarafından ortaklaşa yürütülen projede restorasyon çalışmalarının % 50’si tamamlandı. Eski Kız Sanat Okulu binasında çalışmaların 2021 yılı temmuz ayında tamamlanması planlanıyor. Proje ile doğal, kültürel ve tarihi miras ve ilgili altyapıdan daha iyi faydalanılarak sınır ötesi alanının turistik cazibesinin artırılması hedefleniyor.

     Restorasyon ile Vize’ye kazandırılacak olan kültürel turizm merkezi’nde restorasyonunun ardından yapılacak çalışmaların görüşülmesi amacıyla bir toplantı düzenlendi. Vize Kaymakamı Elif Canan Tuncer’in önderliğinde düzenlenen toplantıya, Vize İlçesi ve Köylerine Hizmet Götürme Birlik Müdürü Abdullah Özen, Proje Koordinatörü Nazlı Yıldız Dönmez, Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Bilişim Teknolojiler ve Yazılım Öğretmeni Egemen Tamyiğit ve Tayfun Keskin Vize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni katıldı.

     Toplantıda, restorasyon sonrası oluşturulacak merkezin digital çağa uygun olacak bir alan haline gelmesi, tanınırlığının arttırılmasına yönelik yapılacak çalışmalar ve sergilenecek ürünlerin belirlendi.- Nihat Demirel

331 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
NECDET TEZCAN