• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

TRAKYA’NIN İLK ORMAN OKULU VİZE’YE AÇILACAK

18/12/2020

Vize Milli Eğitim Müdürlüğü, alternatif bir eğitim modeli olan orman okulu projesiyle çocukları doğaya, doğal hayata, açık havaya, güneşe, suya ve toprağa biraz daha yakınlaştırmayı hedefliyor.

     VİZE HABER- Vize’de öğrencilerde doğa bilinci oluşturmak, yaparak ve yaşayarak öğrenmeyi desteklemek amacıyla yeni bir proje geliştiriliyor.  İlçe Kaymakamımız Elif Canan Tuncer ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Rışvan Dündar tarafından 11.12.2020 Cuma günü Kırklareli Valisi Osman Bilgin’e sunulan “Vize Orman Okulu Projesi” onaylandı. Toplantıda konuşan Vali Bilgin “Projeye tamamen sahip çıkarak destek vereceğini, Kırklareli ilinde bu projenin daha da yaygınlaştırılmasını sağlayacağını belirtti.
      Trakya’da bir ilk olarak hayata geçirilecek olan proje ile ilgili çalışmalara başlandı. Çakıllı beldemizde bulunan Ergene Piknik alanının üst kısmında bulunan Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait alanda inşaa edilmesi planlanan okulda, çocuklar için eğitici oyun alanları yer alacak. Proje kapsamında bölgeye ana okul binasının yanı sıra mangala alanı, tarım alanı olarak hobi bahçesi, sosyal tesis, macera parkuru, gözlem kulesi, hayvan gözlem evi ve kum alanı oluşturulacak.
     Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Vize İlçe Milli Eğitim Müdürü Rışvan Dündar şunları söyledi;
     “Geleneksel eğitim anlayışının ağırlıklı olarak benimsendiği ülkemizde, günümüz şartlarına uygun olarak alternatif eğitim modellerine de yer vermeye başlandığı görülmektedir. Sayın Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk’un 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda disiplinler arası bir bakış açısına sahip olan orman okulu felsefesi, “Öğrenciler Kendilerinin Öğretmeni Olacaktır” mottosunu kabul etmiştir. Bu doğrultuda ilçemize yeni bir soluk getirerek Vize’mizin turistik marka değerini arttıracak ve öğrencilerimize alternatif bir öğretim ortamı oluşturacak Vize Orman Okulu Projemizin ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Projemizin kabulünden dolayı öncelikle Sayın Valim Osman Bilgin’e Sayın İlçe Kaymakamımız Elif Canan Tuncer’e; bu kapsamda projenin hazırlanmasında görev alan Şube Müdürümüz Aydın Kocaman’a, İlçe Milli Eğitim AR-GE Birimimizden Egemen Tamyiğit ve Mesut Yıldız’a, Vize Anaokulu Müdiremiz Nermin Öztürk’e ve Kışlacık İlkokulu Müdürümüz Mustafa Tatlı’ya teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.- Nihat Demirel
 
437 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
NECDET TEZCAN