• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

YASAKLAR VE CEZALAR

11/12/2020

NİHAT DEMİREL Bir vatandaşımız pozitif olduğu halde dışarı çıkınca, bir esnaf işyerini zamanında kapatmayınca, iki vatandaşımız ise sokağa çıkma yasağına uymayınca ceza yediler.

     Covid-19 salgını aldı başını gidiyor. Salgına engel olmak adına alınan önlemlerde pek yeterli olmuyor gibi görünüyor. Zira aylardır virüse yakalanmamak adına uygulanan yasaklar, artan vaka sayıları ile birlikte engel olunamaz bir şekilde artan cezaları da beraberinde getiriyor.
     Her yazılan cezayı ya da yasaklara uymadığı için her yakalanan vatandaşımızı sizlere iletemesek te, gazete olarak imkânlarımız ölçüsünde sizlere bu bilgileri ulaştırmaya çalışıyoruz. Ha bitti ha bitecek derken Covid-19 illetinin ilk musallat olduğu günlerden bu günlere aylar geçti. Belki de eski günlerimize dönene kadar daha aylar, yıllar geçecek. İş yerlerimize giderken tedirgin, evlerimizden çıkarken ise ürkek olacağız.
     Ama adı üstünde PANDEMİ. Yalnızca bizi değil tüm dünyayı etkileyen bir salgın. Bu nedenle kendimizi düşünmesek te, salgın nedeniyle aylardır evlerinden çıkmaya dahi korkan insanlarımızı düşünmek hepimizin en öncelikli görevi olmalı. Şöyle biraz dikkatli baktığımızda çevremizden birer birer kaybolan tanıdıklarımızı gördükçe hayata daha sıkı sımsıkı tutunmalıyız. Çünkü bana bir şey olmaz diyerek rahat olabilirsin belki ama senin rahatlığın bir tanıdığını hayattan koparabilir.
     Şimdi soruyorum. Bir köyümüzde sokağa çıkma yasağına uymayarak dışarı çıkan O.A. ve A.A. adlı vatandaşımız neden dışarıdaydınız? Ya bakkalını geç kapatan M.Y. adlı vatandaşımız, seni diğer esnaflardan farklı kılan özellik ne?
     Bir beldemizde Covid-19 testi pozitif olduğu halde dışarıda dolaşan O.A. adlı vatandaşımız senin amacın ne? Hani meşhur bir söz var ya onu bu arkadaşımıza söylemek istiyorum. “Eyy O.A. yav sen kimsin” Millet aylardır virüsü bitirmek adını işyerini dahi açamıyor, evinden doğru düzgün dışarı çıkamıyor. Sen kimsin?..
     Aslında sözüm sadece yukarıda bahsettiğim kişilere değil. Onlar bu haftanın cezalıları oldukları için yer aldılar satırlarda. Oysaki onlarca yüzlerce kişi daha bu şekilde yasakları çiğneyerek sözüm ona güvenlik güçlerini aldattıklarını sanıyor. Az biraz daha sabır diyorum. Lütfen yasaklara uyalım, uymayanlara uyaralım. Bu hepimizin vicdani bir görevi..
 
106 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
NECDET TEZCAN