• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

VİZE NİHAYET DOĞALGAZA KAVUŞTU

11/12/2020

Temiz, ekonomik ve güvenli enerji kaynağı olarak adlandırılan doğalgaz, nihayet geçtiğimiz Cuma gününden itibaren Vize’de de evlere verilmeye başlandı.

   VİZE HABER-  2019 yılı aralık ayında basınç düşürme istasyonunun kurulması ile başlayan doğalgaz serüveni, aradan geçen tam bir yılın ardından mutfaklardaki ocakların doğalgaz ile yanmaya başlaması ile mutlu sona ulaştı. Evren mahallesinin büyük bir bölümünde çalışmaların tamamlanmasının ardından ekipler Devlet mahallesine geçerek kazı çalışmalarına başladılar. Kapalı spor solunu önünden geçen caddeden başlatılan yeni kazı çalışmalarında ekipler Tadım kafe önüne kadar geldiler.

SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ VİZEMİZ DOĞALGAZA KAVUŞTU
     04.12.2020 Cuma günü itibariyle yapımı tamamlanan bölgelerdeki şebekelere doğalgaz verilmeye başlarken, ilk abonelik işleminin ardından bir tören düzenlendi.
     Törene Vize Belediye Başkanı Ercan ÖZALP ile birlikte Zorlu Enerji Doğal Gaz Dağıtım Bölge Direktörü Tamer AKASLAN, Lüleburgaz İşletme Müdürü Irmak KAYA, Lüleburgaz İşletme Yöneticisi İhsan KABA, Lüleburgaz Müşteri Hizmetleri Yöneticisi Güven YALILI ve İç Tesisat Yöneticisi Hakkı Umut TATAROĞLU katıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Ercan ÖZALP, yapılan çalışmalar ve verilen emeklerden dolayı teşekkürlerini sunarak başladığı konuşmasında şunları söyledi;
     “04.12.2020 itibariyle çalışmaların sonlandırıldığı kısımda bulunan başta Evren Mahallesi’nde olmak üzere abonelik işlemleri tamamlanmış olan ev ve işyerleri doğalgazı kullanmaya başlayacaklar. Bununla birlikte abonelik işlemleri gerçekleştirildikçe diğer işyeri sahipleri ve evler de kullanıma başlayacaktır. İlçemizde ilk olarak abonelik işlemleri gerçekleşen Kani ARAS ve Orhan GÜMÜŞ’ün evlerini ziyaret ederek ocakta ilk doğalgaz ateşini yaktık. Bu iki ailemiz bugünden itibaren evlerinde ısınma ve ocak ihtiyaçlarını karşılayacaklar. İlçemizi doğalgaza kavuşturacağız sözümüzü bugün itibariyle yerine getirmiş bulunmaktayız. Çalışmanın 2. Etabı olan Devlet Mahallesinde Spor Sokak’ta doğalgaz kazı çalışmaları hızla devam ediyor. Çalışmalar ilçemizde ki tüm mahallelerimizde gerçekleşecek. Tüm ilçemize hayırlı uğurlu olsun. Her şey hizmetlerin en iyisine layık olan değerli Vize’li hemşerilerimiz için” dedi.
     Devlet mahallesinde başlayan kazı çalışmalarının ardından kısa süre içerisinde çalışma tamamlanan bölgelere de doğalgaz verilmeye başlanacağı ifade edilirken, doğalgaz kullanımının artması ile birlikte Vize’deki kömür kullanımından kaynaklı hava kirliliği oranının da yavaş yavaş azalması bekleniyor.- Nihat Demirel
265 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
NECDET TEZCAN