• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

HAFTA SONU YİNE EVLERDEYİZ

04/12/2020

20 Kasım 2020 günü açıklanan yeni kısıtlamalarla hafta sonları sadece geceleri uygulanan sokağa çıkma yasağı, 30 Kasım 2020 tarihli kararlar sonrası tüm hafta sonuna yayıldı. Hafta sonu yasağı bu gece saat 21.00’de başlıyor.

     Koronavirüs (Covid­19) salgınının yayılımında hızlı bir artış yaşanması, vaka ve hasta sayılarında oluşan önlenemez yükselişin ardından beklendiği gibi yeni sokağa çıkma kısıtlamaları ile ilgili genelge yayınladı.
YENİ KARAR ALININCAYA KADAR 
     Ülke genelinde hafta sonları; Cuma günleri saat 21.00’de başlayacak, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00’de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.
     İlk uygulama bugün akşam saat 21.00’de başlayıp Pazartesi günü saat 05.00’de bitecek. Sonraki hafta sonlarında da uygulama aynı şekilde devam edecek.
HAFTA SONU BAKKALLAR AÇIK
     Kısıtlamanın olduğu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-­17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla ikametlerine en yakın yerlere gidip gelebilecek. Aynı saatler arasında online sipariş firmaları evlere servis şeklinde satış yapılabilecek.
FIRINLAR AÇIK OLACAK
     Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırınlar ve bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak. Vatandaşlar (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebilecekler. Fırınlar ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, sokak aralarında ekmek satışı yapılamayacak.
LOKANTALAR PAKET SERVİS YAPABİLECEK
    Lokanta ve restoran tarzı işyerleri, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-­20.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere açık olabilecek.
HAFTAİÇİ GECE KISITLAMALARI SÜRECEK
     Yeni bir karar alınıncaya kadar ülke genelinde hafta içerisinde yer alan günlerde (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) 21.00­-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. İlk olarak Salı günü başlatılan uygulama bundan sonraki haftalarda da Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri devam edecek.
     Sokağa çıkma kısıtlamasındaki getirilen sürelere uymak için istisna getirilenler dışındaki tüm işyerleri hafta içi saat 20.00’de kapanacak.
ŞEHİRLERARASI SEYAHAT İÇİN ZORUNLU HALLER

Tedavi olduğu hastaneden taburcu olan ya da daha önceden alınmış doktor kontrolü olanlar. Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat edecek olanlar (en fazla 4 kişi). Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş ve kalacak yeri olmadığını ibraz edenler. ÖSYM tarafından ilan edilen ve diğer merkezi sınavlara katılacaklar ve refakatçileri. Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyenler. Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olanlar ve Ceza infaz kurumlarından salıverilenlere seyahat izni verilebilecek.

 KURUMLARIN ÇALIŞMA SAATLERİ DEĞİŞTİ 

     Kamu kurum ve kuruluşlarının günlük çalışma başlama ve bitiş saatlerinde değişiklik yapıldı. 02.12.2020 Çarşamba gününden itibaren  kurum ve kuruluşlar 10.00 - 12.30, 13.00 -16.00 saatleri arası açık olacaklar.

 CENAZE NAMAZINA EN FAZLA 30 KİŞİ KATILABİLECEK

     Cenaze namazları vefat edenlerin yakınları dahil en fazla 30 kişi ile kılınabilecek. Nikahlar ve nikah merasimi şeklindeki düğünlere gelin ve damadın yakınları dahil en fazla 30 kişi katılabilecek.

EVLERE MİSAFİR KABUL EDİLMEYECEK

     Evlerde misafir kabulünün salgının bulaşma hızını artırdığı göz önüne alındığında; Evlerde gün, mevlid, taziye, yılbaşı kutlaması gibi etkinliklere müsaade edilmeyecek. Evlere misafir kabul edilmemesi vatandaşlara hatırlatılacak. Anasınıfı ve anaokullarının faaliyetlerine ara verildi.- Nihat Demirel

 

214 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
NECDET TEZCAN