• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

2021 YILI BÜTÇESİNDEN VİZE’YE 3 MİLYON LİRA

27/11/2020

VİZE HABER- 2021 yılı Yatırım ve Çalışma Bütçesinin yapıldığı Kasım ayı il genel meclisi toplantılarında gerçekleşen görüşmelerin ardından, Vize’ye yaklaşık 3.000.000,00 TL ödenek ayrıldı.

           Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan CHP Vize İl Genel Meclis Üyeleri Okay Şeran ve Cem Toptaş şunları söylediler.         
     “Bilindiği üzere 2020 yılında Covid-19 salgını nedeniyle gerek dünyada, gerekse ülkemizde insanı ve ekonomik olarak çok büyük kayıplar yaşanmıştır. Bu nedenle bizler bu zor şartlar altında 2021 yılının yatırım bütçesini hazırlamaya çalıştık. Bu salgın döneminde olmamıza rağmen bizler yoğun ve özverili bir çalışma gerçekleştirerek, Kırklareli İl Özel İdaresinin 2021 yılı bütçesinden Vize’ye yaklaşık 3 milyon TL para aktarılmasını sağladık. Kasım ayı içinde İl Genel Meclisi üyeleri olarak yaptığımız görüşmeler sonucunda ilçemizin köylerinin ihtiyaçlarının belirlenmesi için çalıştık.  Öncelikli yapılması gerekenler ile ilgili bir taslak hazırladık.
    Bu taslağı plan bütçe komisyonuna sunduk. Plan Bütçe Komisyon Üyeleri ile yapılan yoğun görüşmelerin ardından önerilen ve kabul edilen bütçenin İl Özel İdaremizin ilgili birimlerine, Vize Köylere Hizmet Götürme Birliğine, Köy muhtarlıklarımıza, Vize İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve İl Tarım Müdürlüğü’ne aktarılmasını sağladık.
    Bu 3.000.000,00 lira ödeneğin yaklaşık yarısı, geçtiğimiz yaz yaşanan kuraklıktan dolayı oluşan su problemlerinin çözümüne yönelik projelere harcanacaktır. Yine aynı ödenek ile çoğu köylerimizin köy içi yollarının yapımı, Ulv cihazı alımı, köy konaklarının bakım onarımı, oyun parkları yapımı, menfez ve trapez kanal yapımı, sosyal amaçlı kullanılmak üzere köy okulunun bakım onarımı gibi işleri yapılacaktır. Ayrıca bu ödenekten Milli Eğitim müdürlüğümüze bakım onarım ve donanım malzemeleri alınması için 500 bin TL, Tarım ilçe müdürlüğümüze de ‘Arı Kovanı Yenileme’ projesi için 50 bin TL ödenek aktarılacaktır.
    Köylerimizin diğer ihtiyaçlarının giderilmesi için de taleplerin yatırım ve çalışma programına alındığı, taleplerin 2021 yılı içinde Köy-des ve Ek bütçeden karşılanması planlanmaktadır.
     İl Genel Meclisi üyeleri Şeran ve Toptaş sözlerinin sonunda, 2021 yılı bütçesinin kabul edilmiş olması nedeniyle emeği geçen il genel meclisi üyelerine ve ilgili idari müdür ve personeline teşekkür ettiler”- Nihat Demirel
212 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
NECDET TEZCAN