• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

YENİ KISITLAMALAR BUGÜN BAŞLIYOR

20/11/2020

İçişleri Bakanlığı'nca 81 ile gönderilen genelge kapsamında Kırklareli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan yeni tedbirler, 20 Kasım Cuma günü yani bugün saat 20.00'den itibaren uygulanmaya başlayacak.

     VİZE HABER- Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan kararlar doğrultusunda yeni Kovid-19 tedbirleri bu akşamdan itibaren uygulanmaya başlıyor. Kahvelerin yeniden kapatılmasından, 65 yaş üstü ve 20 yaş altına getirilen 3’er saatlik sokağa çıkabilme iznine kadar birçok konuda uygulanacak olan yeni tedbirler şöyle;
MARKETLER SAAT 20.00’DE KAPANACAK
     Alışveriş merkezi, market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri sadece 10.00-20.00 saatlerinde hizmet sunacak. Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme ­içme yerleri 10.00- 20.00 saatlerinde sadece paket servis veya "gel­-al" hizmeti verecek şekilde açık olabilecek. Saat 20.00’den sonra sadece telefon ve online siparişlerle paket servis hizmeti verilebilecek.
KAHVEHANE VE KAFELER YİNE KAPANDI
     Sinema salonları 31 Aralık 2020 tarihine kadar, kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokaller ve çay bahçeleri ile halı sahaların faaliyetleri ise yeni bir karar alınıncaya kadar durduruldu. Ayrıca daha önce faaliyetleri durdurulan yerler ile ilgili uygulama da devam ediyor.
65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTINA 3 SAAT İZİN
     65 yaş ve üzeri vatandaşlar gün içerisinde 10.00 ila 13.00 saatleri, 20 yaş altı vatandaşlar ise 13.00 ila 16.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek. Belirtilen yaş gruplarındaki vatandaşlar hafta içi ve hafta sonu da diğer saatlerde dışarı çıkamayacak. Çalıştığını belgeleyenler yasak kapsamında olmayacak. HAFTA SONLARI SAAT 20.00’DEN SONRA SOKAĞA ÇIKMAK YASAK
     Hafta sonları uygulanacak olan sokağa çıkma yasakları Cumartesi günü akşamı saat 20.00’de başlayacak. Cumartesi akşamı başlayan yasak Pazar günü sabahı saat 10.00’da sona erecek. Ancak Pazar akşamı saat 20.00’de sokağa çıkma yasağı yeniden başlayacak. Pazar günkü yasak ise Pazartesi sabahı saat 05.00’te sona erecek. Kısıtlamanın etkisini azaltmak amacıyla belirlenen üretim, imalat ve tedarik zincirleri bundan muaf olacak.
PAZARLARA SİGARA YASAĞI HES UYGULAMASI
     Vize’de vatandaşların yoğun olarak bulunduğu Zübeyde Hanım ve Atatürk Caddeleri ile Cumhuriyet Meydanı ve otogar içi ve çevresinde uygulanan sigara yasağına ilave olarak Pazar yerine girişlerde HES kodu sorgulaması yapılacak. Toplu taşımada yoğunluk azaltılarak ulaşım araçlarının sefer sayıları arttırılacak.
DÜĞÜN VE NİKAH TÖRENLERİ 
     Nikah törenleri, maske, mesafe, temizlik kurallarına uyulması, asgari düzeyde katılım ve her nikah töreni arasına en az 20 dakika süre şartıyla gerçekleştirilecek. Düğünlerin oturma düzeni, maske, mesafe ve temizlik kuralları ile nikah merasimi şeklinde en fazla bir saat süre içerisinde yapılacak. İlimiz genelinde 30 Temmuz'da yayımlanan genelge çerçevesinde taziye evlerinde, evlerde, açık alanlarda toplu taziye yapılmayacak.
     Alınan kararlara uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince idari işlem yapılacak ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacak.- Nihat Demirel
256 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351
NECDET TEZCAN