• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

MANTAR ZEHİRLENMELERİ ARTIYOR

06/11/2020

Mantarda bulunan zehrin niteliğine göre yenmesini takiben 2 ile 6 saat içinde ortaya çıktığına işaret edilen mantar zehirlenmeleri ilçemizde yeniden artmaya başladı.

     VİZE HABER-  İlk 2 saat içinde sersemlik, uyku hali, tansiyon düşüklüğü, bulanık görme, yüzde ve boyunda kızarma, ağızda metal tat duyusu, bulantı, kusma ve terleme gibi belirtilerle ortaya çıkan zehirlenmeler nedeniyle vatandaşlar soluğu hastanede alıyor.
     Geçtiğimiz hafta içerisinde ilk zehirlenme haberi Sergen Köyünden geldi. 30 Ekim 2020 günü gece saat 20.00 sıralarında hastaneye giden C.K. adlı vatandaşın, köyde bulunan çayırlık alandan topladığı mantarları yedikten sonra zehirlendiği öğrenildi. Tedavisi yapılan ve hayati tehlikesi olmadığı öğrenilen vatandaş tedbir amaçlı olarak kontrol altına alındı.
     Bir diğer mantar zehirlenmesi haberi ise Çakıllı Beldesinden geldi. 01 Kasım 2020 günü saat 00.10 sıralarında Vize Devlet hastanesine gelen K.T. adlı vatandaşın ormanlık alandan topladığı mantarları yedikten sonra zehirlendiği öğrenildi. Tedavisi yapılan ve hayati tehlikesi olmadığı öğrenilen vatandaş tedbir amaçlı olarak kontrol altına alındı.- N.D. (Asayiş)
225 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
NECDET TEZCAN