• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

KAYBOLAN DERE YATAĞI YENİDEN ISLAH EDİLİYOR

06/11/2020

İlçemiz Evren mahallesinde bulunan ve Ayana yerleşkesi olarak ta bilinen bölgedeki dere yatağı, başlatılan ıslah çalışmaları ile yeniden ortaya çıkartıldı.

     VİZE HABER- Evren mahallesinin yıllardır çözülemeyen sorunlarından biri olan ve her seçim dönemi gündeme gelen Ayana yerleşkesi dere ıslahı sorununun çözümü için çalışmalar sürüyor. Özellikle yaz aylarında civarda bulunan evlerin kanalizasyonlarının akması nedeniyle oldukça kötü bir koku yayılan derenin ıslahı ile birlikte çevredeki evlerin kanalizasyon sorunu da çözülecek.
     Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Vize Belediye Başkanı Ercan Özalp, “Evren Mahallemizde kanayan bir yara halinde gelen dere ıslahı konusuna neşteri vurarak çalışmalara başladık” diyerek şunları söyledi;
 "Evren Mahallesi’nde yer alan dere ıslahı ve bölgede iyileştirme çalışmalarımıza söz verdiğimiz gibi başlamış bulunuyoruz. En son yaklaşık 35 yıl önce ıslah edilen derede uzun yıllar herhangi bir çalışma yapılmamış olması nedeniyle dere yatağı tamamen kaybolmuş durumdaydı. Civardaki evlerin kanalizasyon hatlarının bulunmaması ve buraya akması nedeniyle de oldukça sağlıksız ve kötü kokan bir ortam oluşmaktaydı. Bu nedenle belediye olarak bir yandan koronavirüs salgını ile mücadele çalışmalarımızı hızla devam ettirirken, bir yandan da söz verdiğimiz gibi dere ıslahı çalışmalarına başladık.
     Çalışmalar kapsamında 350 metre uzunluğunda ki derenin ıslahı ile birlikte kanal ve yol çalışmaları gerçekleştirilip bölgede alan temizliği yapılarak mevcut dere yatağı yeniden ortaya çıkarıldı. Kanalizasyon bağlantısı olmayan evlere 200’lük kanal boruları ve beton büzler kullanılarak kanalizasyon bağlantıları yapılacak. Belediye ekiplerimiz alanda yoğun bir çalışma gerçekleştiriyor. Halkımızın sağlığının korunması adına oldukça önemli bir üst yapı çalışması olarak gördüğümüz Evren mahallesinde ki proje alanında çalışmalarımız devam edecek” dedi.- Nihat Demirel
 
189 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
NECDET TEZCAN