• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

CUMHURİYET’İMİZ 97 YAŞINDA

30/10/2020

VİZE HABER- Toprakları işgale uğramış, yokluk içindeki bir ülke; Yılmadı, teslim olmadı. Mustafa Kemal önderliğinde Anadolu el ele verdi, ekmeğini katık etti, direndi ve destan yazdı. Tam 97 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti bir güneş gibi doğdu..

     İşte o günlerde temeli atılan, harabeye dönmüş bir imparatorluğun küllerinden kurulan, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk ulusuna armağan ettiği Türkiye Cumhuriyeti, dün 97 yaşına girdi.  Kutlama Programı çerçevesinde ilk olarak 28 Ekim 2020 Çarşamba günü saat 13.10’da tören alanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.
TEBRİKLER TÖREN ALANINDA KABUL EDİLDİ
     Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ise Perşembe günü saat 09.30’da yapılan tebrik kabul töreni ile başladı. Önceki yıllarda kaymakamlık makamında düzenlenen tebrik kabul töreni ise Covid-19 salgını nedeniyle tören alanında yapıldı. İlçemiz Kaymakamı Elif Canan Tuncer’in tebrikleri kabulünün ardından saygı duruşu ve İstiklal marşımız okundu. İlçe Kaymakamı, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkan vekilinin törene katılanların bayramını kutlamasının ardından, gönderilen tebrik mesajları okundu. Kutlama programı ilçe Kaymakamı Elif Canan Tuncer’in yaptığı günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından sona erdi.
19.23’TE İSTİKLAL MARŞI VE CUMHURİYET KONVOYU
     Cumhuriyet coşkusu kutlama programının ardından akşam düzenlenen Cumhuriyet konvoyu ile devam etti. Saat 19.23’te belediye hoparlöründen çalınan İstiklal marşına, ellerindeki bayraklarla camlara ve balkonlara çıkan vatandaşlarda eşlik etti. Ardından tören alanı üst yolda toplanan Cumhuriyet konvoyu, ses sistemi eşliğinde çalınan marşlar ile birlikte yola çıktı. Bayraklarla süslenen araçlarla Mahmut Erbil Caddesi üzerinden Hasbuğa istikametine doğru yola çıkan konvoy, Hasbuğa Bulvarından dönerek Atatürk Caddesi üzerinden Shell benzinliğe ulaştı. 5 no’lu cadde üzerinden belirlenen güzergâhı takip eden Cumhuriyet konvoyu, Kale mahallesi ve Mehmet Akif mahallesini de dolaşarak tören alanında son buldu.- Nihat Demirel
 
192 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
NECDET TEZCAN