• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

KIRKLARELİ’DE COVİD-19 VAKALARI YÜZDE 71 ARTI..

30/10/2020

Kırklareli Valisi Osman Bilgin tarafından sıkça dile getirilen “Covid-19 salgınında durum kritik” şeklindeki uyarıların ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da İstanbul’da düzenlenen Bilim Kurulu toplantısının ardından vakaların Kırklareli’nde yüzde

     VİZE HABER- Covid-19 salgınında vaka artışı durdurulamıyor. İl il, ilçe ilçe bilgilendirici açıklama yapılmaması nedeniyle “bizim burada yoktur” şeklinde düşünen vatandaşlara bir kötü haberde Bakan Koca’dan geldi. Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Koca, 7 günde ortalama vaka artışının Kırklareli’nde yüzde 71 olduğunu dile getirdi. Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in 15 gün önce yaptığı ‘durum kritik’ açıklamasının ardından açıklanan 7 günlük vaka artışı, durumu kritikten vahime getirecek seviyeye yükseldi. 
     Bakan Koca İstanbul’u temel alarak yaptığı açıklamada: Son 7 günde ortalama vaka artışı, geçen ayın ortalamasından yüzde 85 fazladır. Oran, 16,5 milyon nüfusla birlikte düşünüldüğünde korkutucudur. Artış, İstanbul'a günlük gidiş gelişlerin fazla olduğu şehirlerde de yüksektir. İstanbul'un yakın temaslısı diyebileceğimiz Balıkesir'de ve Tekirdağ'da yüzde 96, Bilecik ve Düzce'de yüzde 99, Edirne'de yüzde 91, Bursa’da yüzde 84, Sakarya'da yüzde 76, Kırklareli'nde yüzde 71, Kocaeli'nde yüzde 63'tür.
     Sadece sayılan iller değil, tüm Türkiye, İstanbul'un temaslısıdır. Gelişme, salgınla mücadelede 83 milyonu ilgilendirmektedir. İstanbul'da durumu kontrol altına alamazsak, salgın baş edilebilir olmaktan çıkacaktır" dedi.
Açıklamasında çözüme en çok ihtiyaç duyulan konunun toplu ulaşım olduğunu da ifade eden Bakan Fahrettin Koca, “Sosyal mesafenin korunamadığı toplu ulaşım en büyük risk kaynaklarındandır. Bu çözümlerin üretilmesi, teması çok azaltacaktır” şeklindeki açıklamasına şöyle devam etti.
     “Dışarı çıktığımızda üç yere uğruyorsak, bunu bir yere indireceğiz. Üç kişi yerine bir kişiyle görüşeceğiz. Hareketi üçte bire indirmeliyiz. Bunu yaparsanız salgınla mücadele etmiş olacaksınız.
     Toplu taşıma araçlarında risk azalır, kendimizi disipline sokalım. Sonsuza kadar değil, salgını kontrol altına alana kadar. Dışarıya üç kere çıkmak yerine, bir kere çıkın derken hayatınıza sınırlama getirdiğimin farkındayım. Bu toplum yararına olan bir fedakârlıktır.
     Eğer maske, sosyal mesafe ve temizlik kuralına uymazsanız, sağlık çalışanlarımız izinlerini kullanamayacak. Kurallardan daha ağır mecburiyetimiz olacak. Hareketliliği ve teması azaltın. Tedbirden taviz vermeyin” dedi.
     Toplantı sonrası gelmesi muhtemel kısıtlamalardan, aşı çalışmalarına, okulların açılmasındaki son durumdan, hasta sayılarına kadar birçok konuda açıklamalar yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maske, sosyal mesafe ve temizlik üçlüsünün önemine defalarca vurgu yaptı.- Nihat Demirel
221 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351
NECDET TEZCAN