• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Orman İşletme’den Bulgaristan’da Basın Toplantısı ve Yuvarlak Masa Etkinliği

23/10/2020

Vize Orman İşletme Müdürlüğü, Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında uygulanan proje ile ilgili, Bulgaristan’da düzenlenen yuvarlak masa etkinliğine katıldı.

     VİZE HABER- Proje kapsamında 14-16 Ekim 2020 tarihleri arasında Bulgaristan’ın Burgas şehrinde iki proje ortağı arasında ilk Yuvarlak masa etkinliği düzenlendi. Yuvarlak masa etkinliğinde her iki ortağın temsilcileri ve yerel uzmanlar katıldı.
     Etkinliğin açılışı Burgas Vali Yardımcısı Vladimir KRUMOV, Bulgaristan İçişleri Bakanlığı Bilgi ve İletişim Birim Müdürü Mladen PETROV, İstanbul Orman Bölge Müdür Yardımcısı Erdal ŞAHAN tarafından yapıldı. Basın mensupların da katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda her iki ortağın kendi kurum çalışmaların tanıtımı gerçekleştirildi. Bu kapsamda Vize Orman İşletme Müdürü Semih SAĞDAN işletmenin çalışmaları ve İstanbul Bölge Orman Müdürlüğü Orman Yangınları Şube Müdürü İkram ÇELİK tarafından tanıtım sunumlar gerçekleştirildi.
     Yuvarlak Masa etkinliğinde proje kapsamında sınırın her iki tarafında yapılmış olan orman yangınları ve felaketlere karşı koruma önlemi ve hazırlıklı olma ile ilgili Avrupa yaklaşımları ve mevcut AB politikaları araştırma sonuçları tanıtıldı.
     Toplantıda her iki ortak kurum tarafından bu projenin devamı için çalışmaların yapılacağı konusunda mütabakıt sağlandı. Projenin devamında, Vize Orman İşletme Müdürlüğün bünyesinde kurulmuş olan Yangın izleme ve kontrol merkezin açılışı ve tanıtımı, her iki ortağın uzmanların katılımıyla ortak tatbikatın yapılması planlanmıştır.
     Vize Orman İşletme Müdürlüğü ve Bulgaristan Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından ortaklaşa olarak yürütülen proje 24 Temmuz 2019 – 23 Ocak 2021 tarihleri arasında, 18 ay süreyle uygulanacaktır. Projenin toplam tutarı 581.524,57 EUR olup %75 Avrupa Birliği bütçesinden, kalan %15 ise katılımcı ülkelerin bütçelerinden karşılanmaktadır.- Nihat Demirel
274 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351
NECDET TEZCAN